Efekti fiskalizacije: Šta je još drukčije osim izgleda računa? VIDEO

Naša zemlja je pre tri meseca prešla na elektronski sistem fiskalizacije, što predstavlja jednu od najznačajnih reformi poreskog sistema.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2022.

16:44

Efekti fiskalizacije: Šta je još drukčije osim izgleda računa? VIDEO
Foto: Screenshot/TVB92

I dok mi, kao kupci, primećujemo samo drugačiji izgled računa, ove promene zapravo utiču na kompletan sistem poslovanja.

Zahvaljujući novom sistemu fiskalizacije i digitalizovanim kasama, poslovanje u našoj zemlji znatno je olakšano.

Fiskalni računi dolaze u sistem za upravljanje fiskalizacijom gde se vrše početne automatske analize i provere. Ono što je najvažnije je da je već u toj ranoj fazi moguće primetiti eventualne greške ili odstupanja.

Cilj svega ovoga je efikasnija borba protiv sive ekonomije i identifikacija poreskih obveznika koji delimično ili potpuno izbegavaju poreske obaveze. upravo zato je važno uzimati fiskalni racun pri svakoj kupovini.

Ono što je nama, kao kupcima najvažnije, jeste da na osnovu tog računa mozemo ostvariti prava potrošača, kao što su garancija ili reklamacija.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: