"Dug 5,4 mlrd. EUR, Agrokor čeka temeljna reforma"

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je stabilno poslovanje Merkatora S u Srbiji koji je deo Agrokora.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

09:23

Foto: Tanjug, arhiva

Ljajić kaže da se i dalje obavlja stalni nadzor kako bi se zaštitila prava zaposlenih, interesi dobavljača, ali i interesi srpske ekonomije.

Cilj je, kako kaže, da Merkator S, sa Dijamantom i Frikomom nastavi dalje da posluje u Srbiji.

"Firme koje posluju u Srbiji i dalje su stabilne, izmiruju obaveze prema malim dobavljačima. Napravljen je dogovor sa šest velikih dobavljača oko redovne isporuke robe, tako da tu ne preti opasnost da dođe do obustave isporuke", rekao je ministar gostujući na RTS.

To što se Agrokor u Hrvatskoj rešava imovine koja nije neophodna za poslovanje kompanije, Ljajić kaže da nije neočekivana odluka i podseća da Agrokoru predstoji temeljna reorganizcija, restrukturiranje kompanije.

"Dugovi su 5,4 milijarde evra, bez dugovanja Merkatora. Mi smo prošle nedelje imali sastanak sa poverenikom hrvatske vlade u Agrokoru i sve firme koje posluju u Srbiji i dalje su stabilne", naglasio je ministar.

U okviru Merkator S u Srbiji radi 11.000 ljudi, a posluju sa 650 dobavljača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: