Dragačevci mogu da proizvode električnu energiju u svom domu: Subvencije blizu 500.000 dinara

Rok za prijavu i dostavljanje dokumentacije za dobijanje subvencija za ugradnju solarnih panela ističe u ponedeljak 27. juna.

Srbija

Izvor: RINA

Četvrtak, 23.06.2022.

12:27

Dragačevci mogu da proizvode električnu energiju u svom domu: Subvencije blizu 500.000 dinara
Foto: RINA

Na to podsećaju nadležne službe Opštinske uprave opštine Lučani.

Subvencije za solarne panele koje opština Lučani, zajedno sa nadležnim ministarstvom, dodeljuje svim zainteresovanim građanima sa ove teritorije ima za cilj da podstakne ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama do pola cene kupovine i ugradnje panela i tako podstakne energetsku efikasnost u njihovim domovima, prenosi RINA.

Za ove namene, država je za ovu opštinu odvojila sedam miliona dinara, a opština iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.

Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanja energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

Subvencije se mogu dobiti za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet-strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: