Biz - B92.net

Dragačevci mogu da proizvode električnu energiju u svom domu: Subvencije blizu 500.000 dinara

Lučani -- Rok za prijavu i dostavljanje dokumentacije za dobijanje subvencija za ugradnju solarnih panela ističe u ponedeljak 27. juna.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Na to podsećaju nadležne službe Opštinske uprave opštine Lučani.

Subvencije za solarne panele koje opština Lučani, zajedno sa nadležnim ministarstvom, dodeljuje svim zainteresovanim građanima sa ove teritorije ima za cilj da podstakne ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama do pola cene kupovine i ugradnje panela i tako podstakne energetsku efikasnost u njihovim domovima, prenosi RINA.

Za ove namene, država je za ovu opštinu odvojila sedam miliona dinara, a opština iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.

Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanja energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

Subvencije se mogu dobiti za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet-strani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.