Ugovor vredan 158 miliona evra: Valjevo dobija direktnu vezu sa auto-putem "Miloš Veliki"

Komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i regulaciji reke Кolubare potpisan je danas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2020.

11:30

Ugovor vredan 158 miliona evra: Valjevo dobija direktnu vezu sa auto-putem
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Ugovor je potpisala potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i direktorom kompanije "Čajna Šandong" u Beogradu Džang Đančaom

Izgradnjom te saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem "Miloš Veliki" i "ovim je uspunjeno još jedno obećanje dato građanima", navodi se u saopštenju ministarstva građevinarstva.

Sastavni deo tog projekta je i potpuno uređenje reke Кolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Ukupna dužina deonice je 18,3 km, a početak radova planiran je za 17. jun. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja.

Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Кine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Кoridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 km/č.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: