Koridori Srbije raskinuli ugovor sa Italijanima

Beograd -- Koridori Srbije raskinuli su ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima "Progon" i "Pržojna Padina" sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom Elef SPA.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/YUGOKYOGO
Foto: Depositphotos/YUGOKYOGO

Kako je saopšteno, ugovor je raskinut zbog neispunjavanja ugovorne obaveze vezane za uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

Kako se precizira u saopštenju "Koridora", ugovor je potpisan 10. oktobra 2016. godine, ugovoreni radovi su izvedeni, tuneli su otvoreni za saobraćaj 16. septembra 2017. godine, ali tokom dve godine izvođač nije ispunio svoje ugovorne obaveze koje se odnose na uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

"S obzirom na to da ovakvo neodgovorno ponašanje izvođača nije dopustivo, 'Koridori Srbije' uputili su izvođaču obaveštenje o raskidu ugovora i pokrenuli postupak naplate bankarske garancije, dostavljene kao sredstvo obezbeđenja za dobro izvršenje posla u iznosu od 455.233,36 evra", navodi se u saopštenju.

Iz "Koridora Srbije" dodaju da su u saradnji sa JP "Putevi Srbije" preduzeli sve potrebne mere za nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja kroz tunele "Progon" i "Pržojna Padina", koji se nalaze na istočnom kraku Koridora 10, auto-put E80.

strana 1 od 193 idi na stranu