Putin kaže da Rusija kupuje srpsko oružje - evo šta je na spisku

Odbrambena industrija Srbije izvozi u Rusiju lovačko i sportsko oružje, rezervne delove za njih, karabinsku i pištoljsku municiju i barut.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.02.2019.

08:03

Putin kaže da Rusija kupuje srpsko oružje - evo šta je na spisku
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

To je potvrdilo Ministarstvo odbrane za Politiku, koja se Ministarstvu obratio povodom navoda predsednika Rusije Vladimira Putina tokom nedavne posete Beogradu, da Rusija ne samo da isporučuje vojnu tehniku Srbiji, već je i kupuje od Srbije.

"Srpska odbrambena industrija JP 'Jugoimport SDPR' imaju potpisane ugovore za izvoz artiljerijske municije i komponenti za teška terenska vozila, a u toku su i različiti razvojni projekti iz oblasti sofisticiranih vojnih tehnologija koji treba da povećaju naš izboz u Rusku Federaciju kao i da obezbede zajednicki nastup na trećem tržištu", ističe se u odgovoru Ministarstva odbrane.

Politika napominje da u ovom odgovoru posebnu pažnju privlači izvoz artiljerijske municije, iako nije precizirano o kakvim granatama je reč, ali dodaje da Srbija proizvodi takve granate u nizu kalibara, od 20 mm do 155 mm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: