"Došli smo sa 24 top-IT kompanije iz Rusije, ovo nam je plan"

24 vodeće digitalne kompanije iz Rusije su danas u Beogradu, rekao je savetnik predsednika Rusije za digitalizaciju Dmitrij Peskov.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

15:10

(Foto: Thinkstock)

On je na marginama tet-a-tet sastanka rekao da je cilj da pogledaju kompetencije srpskih kompanija i da se vidi gde je moguća zajednička saradnja.

„Prijatno sam iznenađen razvojem u Srbiji, u inovacijama u energetici, digitalizaciji u poljiprivredi, veštačkoj inteligenciji...“, rekao je on i dodao da će pojedini modeli biti izabrani kao rešenja i da će se potpisati niz sporazuma o međudržavnom investiranju.

„Zajedno ćemo nastupati na trećim tržištima a srpski đaci će moći da učestvuju u olimpijadama u Rusiji.“

Dodao je da će prvi korak ka tome biti „otvaranje prostora gde će se lideri dogovarati i da će ta tačka biti otvorena u Beogradu. Kako je istakao, kontrola će biti na predsedničkom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

3 h

Podeli: