Srbija

Ponedeljak, 15.01.2018.

16:28

Vučić: Abe se uverio da su naši radnici srećni

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da poseta japanskog premijera Šinza Abea ima istorijski značaj za Srbiju jer se događa posle 31 godine.

Izvor: Beta

Vučić: Abe se uverio da su naši radnici srećni
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, uveren je da Srbiji i Japanu predstoji ozbiljan razvoj ekonomskih odnosa.

Vučić je prilikom razgovora s Abeom u Palati Srbija u Beogradu rekao da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih odnosa, još od 1882. godine, kada je tadašnji srpski kralj Milan Obrenović uspostavio prvu korespondenciju s tadašnjim japanskim carem.

"Posetio sam sve japasnke kompanije u Srbiji i uverio se da su naši radnici srećni", rekao je Vučić.

On je zahvalio japanskom premijeru na pomoći Srbiji posle poplava 2014. godine i na podršci koju Japan pruža Srbiji na evropskom putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: