“Vučić mi je kazao: Evo ti jedna radosna vest”

Jagodina -- Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će iz Jagodine početi izvoz aviona u SAD.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Marković je na novogodišnjem koktelu kazao i da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio da će doći novi investitor u Jagodinu.

"Pre dva i po sata pozvao me predsednik Republike Aleksandar Vučić i pitao me šta radim i ja sam mu rekao. Vučić mi je kazao: Evo ti jedna radosna vest. Sledeće godine doći će jedan investitor u Jagodinu i zaposliće 200 radnika”, rekao je on, nakon čega se halom prolomio aplauz.

Marković je rekao da tim aplauzom nije pozdravljeno samo to što će Vučić dovesti jednog investitora u Jagodinu, već i sve ono što su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić radili u poslednje vreme.

"Bio sam na nekoliko koktela u Beogradu i tamo viđam uvek iste ljude, političare i bogate. Ali mi smo u Jagodini navikli da se družimo sa običnim ljudima. Običan čovek treba da oseti šta je novogodišnji koktel, a ne samo oni koji se bave politikom ili imaju mnogo para”, rekao je Marković.

On je najavio da će u Jagodini biti otvorena fabrika aviona kompanije “Aero east”, Milorada Matića, koji je preselio proizvodnju iz Kraljeva u Jagodinu.

“Izvozićemo avione iz Jagodine u Ameriku, na kojima će pisati City Jagodina”, kazao je Marković.

On je rekao da će u Jagodini biti otvoreno i skijalište.

"Meterorolozi kažu da tada neće biti snega, ali u Jagodini će ga biti, ne sa neba već veštačkog. I biće besplatno za Jagodince i biće im na raspolaganju i oprema”, najavio je predsednik Skupštine grada Jagodine.

On je podsetio da Jagodina ima Akva-park, Zoo-vrt, Muzej voštanih figura, a sledeće godine imaće i dve kule koje će, kako je dodao, izgraditi BK grupa Bogoljuba Karića i u kojima će kvadrat stana koštati 499 evra.

Ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić je poručio da je Jagodina grad za primer. Srbija je krenula da se razvija. "Srbija diže svoju ekonomiju i postaje bolje mesto za život a 2018. godine će biti povećane plate i penzije i svi će osetiti boljitak", rekao je on.

Koktelu su među 6.200 zvanica prisustvovali privrednici, poljoprivrednici, radnici, sindikalci, penzioneri, studenti, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, policije, vojske, pravosudnih organa, zanatlije, zdravstveni, prosvetni, kulturni radnici..

Na koktelu su bili i ministri u Vladi Srbije Aleksandar Antić i Branko Ružić, zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije Dragomir Karić, otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković i drugi.

Vesti

strana 1 od 284 idi na stranu