RB Kolubara: Netačne izjave iz EPS

Lazarevac -- Rudaraski basen "Kolubara" je ukazao na, kako se navodi, netačne i senzacionalističke izjave rukovodstva EPS-a, koje ugožavaju funkcionisanje te kompanije.

Izvor: Beta
Podeli

"Oštro protestujemo povodom netačnih senzacionalističkih medijskih tvrdnji samog vrha EPS koji ugrožavaju funkcionisanje RB 'Kolubara' ali i kompletnog nacionalnog energetskog sistema. Ovi spekulativni istupi vrha EPS se dešavaju u periodu u kojem se 'Kolubara' svim snagama bori da osposobi proizvodnju uglja, od koje zavisi većina proizvodnje struje u Srbiji", piše u saopštenju.

Dodaje se je u toku analiza i procena štete od poplava u "Kolubari" i da je neodgovorno davanje bilo kakvih paušalnih procena dok taj posao ne bude završen.

"Kolubara" će, kako je najavljeno, "za nekoliko dana predstaviti sve rezultate analize štete, ali i dati argumente o svim netačnim medijskim senzacionalističkim tvrdnjama vrha EPS-a".

Beogradski mediji su ovih dana pisali o šteti "Kolubare" zbog poplava, pre svega zbog toga što mašine i oprema nisu osigurani od poplava.

Vesti

Celo imanje za 2.000 evra

Beograd -- Cene seoskih domaćinstava dostigle su istorijski minimum, a šansu da pronađu kupca imaju još samo vojvođanske oranice i zemljište uz važne saobraćajnice.

Srbija ponedeljak 30.06. 20:24 Komentara: 57

Penzije uplaćuje 183.508 ljudi

Beograd -- U privatne penzijske fondove u prošloj godini ukupno je uplaćeno 2,7 milijardi dinara, dok su isplate korisnicima iznosile 0,9 milijardi, piše u izveštaju NBS

Srbija ponedeljak 30.06. 20:15 Komentara: 4
strana 1 od 418 idi na stranu