Nadzorni odbor: Novi tender za RTB

Nadzorni odbor Vlade Srbije za restrukturiranje i privatizaciju RTB Bor ocenio je da bi trebalo raspisati novi tender za RTB.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.04.2007.

15:22

Default images

"Imajući u vidu značaj preduzeća za privredu Srbije Nadzorni odbor smatra da je za RTB najbolje da se raspiše novi tender i da bi to trebalo da uradi nova vlada Srbije", navodi se u saopštenju Odbora.

Nakon analize propisa, Zakona o privatizaciji i ugovora je konstatovano da nema mogućnosti pregovaranja sa drugoplasiranim učesnikom na tenderu za RTB, pa je Nadzorni odbor ocenio da je zbog zaštite interesa zaposlenih, RTB-a i države najcelishodnije nastaviti sa restrukturiranjem preduzeća.

Ugovor o prodaji RTB-a rumunskoj kompaniji Kuprom za 400 miliona dolara raskinut zbog toga što nije dostavila bankarsku garanciju za plaćanje, što je u skladu sa Zakonom o privatizaciji.

Kuprom ugovor o kupovini RTB-a potpisao 5. marta kao pobednik tendera raspisanog u jesen 2006. godine, dok je za drugoplasiranog ponuđača proglašen konzorcijum kiparske kompanije Ist point i londonskog fonda ORN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: