ZTE otvara predstavništvo u CG

Kineski proizvođač telekomunikacione opreme i internet provajder ZTE otvoriće svoju firmu u Crnoj Gori, najavljeno je u Podgorici.

Region

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2009.

09:04

Default images

Novo preduzeće biće otvoreno na osnovu poslovnog sporazuma predstavnika kompanije Promonte, koja je u vlasništvu norveškog Telenora, i ZTE. Partnerstvo između te dve firme, kako je saopšteno, omogućiće nove telekomunikacione usluge korisnicima Promontea u Crnoj Gori.

"Ponudićemo nove mobilne mreže za budućnost", rekao je generalni menadžer za globalnu poslovnu jedinicu Telenora u ZTE Kenet Fredriksen.

Kompanija ZTE je jedan od najvećih kineskih proizvođača u tom sektoru, prepoznatljiva na svetskom tržištu i svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja. Oko deset odsto svog godišnjeg prometa troši na istrazivanje i razvoj.

Predstavnici mobilnog operatera Promonte i ZTE nisu precizirali finansijsku vrednost ugovora koji je danas potpisan. Promonte u Crnoj Gori ima tržišni udeo od oko 40 odsto, a konkurenti su mu Dojče telekom i Telekom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: