Povlači se proizvod: Može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći

Sa tržišta u Hrvatskoj povlači se jedna toaletna voda jer može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2024.

15:24

Povlači se proizvod: Može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći
Ilustracija: Shutterstock/STEKLO

Istraživanja su pokazala da šteti funkcionisanju hormona i može dovesti do problema s plodnošću i s razvojem fetusa u trudnoći.

Radi se o toaletnoj vodi robne marke Lotus Valley Perfumes, proizvedenoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Miris ima sadržaj koji bi mogao predstavljati hemijski rizik, prenosi Poslovni dnevnik.

Sporni sastojak je mirisni alergen butylphenyl methylpropionalu, poznat i pod nazivom lilial, koji je EU zabranila u martu 2022. Istraživanja su pokazala da šteti funkconisanju hormona i može dovesti do problema s plodnošću i s razvojem fetusa u trudnoći.

Hrvatski Državni inspektorat objavio je fotografiju proizvoda i opis: “Toaletna voda punjena u tamnoljubičastu staklenu bočicu četvrtastog oblika s plastičnim čepom zlatno obrubljene boje na kojoj je crnim slovima ispisano LOTOSOVA DOLINA”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Podeli: