Region

Nedelja, 18.02.2024.

15:24

Povlači se proizvod: Može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći

Sa tržišta u Hrvatskoj povlači se jedna toaletna voda jer može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći.

Izvor: Poslovni dnevnik

Povlači se proizvod: Može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći
Ilustracija: Shutterstock/STEKLO

Istraživanja su pokazala da šteti funkcionisanju hormona i može dovesti do problema s plodnošću i s razvojem fetusa u trudnoći.

Radi se o toaletnoj vodi robne marke Lotus Valley Perfumes, proizvedenoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Miris ima sadržaj koji bi mogao predstavljati hemijski rizik, prenosi Poslovni dnevnik.

Sporni sastojak je mirisni alergen butylphenyl methylpropionalu, poznat i pod nazivom lilial, koji je EU zabranila u martu 2022. Istraživanja su pokazala da šteti funkconisanju hormona i može dovesti do problema s plodnošću i s razvojem fetusa u trudnoći.

Hrvatski Državni inspektorat objavio je fotografiju proizvoda i opis: “Toaletna voda punjena u tamnoljubičastu staklenu bočicu četvrtastog oblika s plastičnim čepom zlatno obrubljene boje na kojoj je crnim slovima ispisano LOTOSOVA DOLINA”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: