Lidl odustao od BiH: Presporo, preskupo, nefleksibilno...

Iako Lidl nije izdao službeno obaveštenje o napuštanju tržišta BiH, nezvanično nemački trgovački lanac je odustao od BiH.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2022.

17:30

Lidl odustao od BiH: Presporo, preskupo, nefleksibilno...
Shutterstock/Manuel Esteban

Iz Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) naveli su da od Lidla nisu dobili službeno obaveštenje o napuštanju tržišta BiH, ali da neslužbeno saznaju da će nakon napuštanja tog tržišta nemački trgovački lanac sve resurse i investicione kapacitete pozicionirati u Turskoj.

"Lidl nas nije službeno obavestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete. Međutim, iz medija smo saznali da se oni ipak povlače iz BiH, jer su nezadovoljni određenim postupcima naših institucija prema jednom tako velikom investitoru kao što je Lidl", kazali su iz FIPA-e.

Napomenuli su da FIPA nije imala direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tokom 2021. godine, prenosi Avaz.

Naglasili su kako su neslužbeno saznali da su iz te kompanije, kao razloge napuštanja tržišta, naveli presporu administraciju, previsoke cene zemljišta na lokacijama za investiranje, kao i nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: