Promena na čelu Aerodroma Crne Gore, prva odluka isplata zarada

Podgorica -- Odbor direktora Aerodroma Crne Gore razrešio je na lični zahtev dosadašnju v.d. direktorku te kompanije Anu Lončarević Badnjar.

Izvor: Investitor
Podeli
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Za novog vršioca dužnosti izvršnog direktora imenovao Ognjena Jovovića, člana odbora direktora i eksperta za ekonomsko veštačenje.

Jovović je krajem prošle nedelje dao nalog za isplatu aprilske zarade, što Lončarević, kako pišu Vijesti, ona nije željela da uradi.

“Imali smo opstrukcije za isplatu zarada, ali smo kao što smo i obećali obezbedili novac i dali nalog za isplatu zarada. Standard radnika biće nam prioritet u radu i nastojaćemo ne da ga još unapredimo. Nema nikakvih razloga ni opasnosti od štrajka, stečaja ili prestanka rada Aerodroma”, kazao je Jovović “Vijestima”, prenosi Investitor.

On je naveo i da su danas uputili pismo Ministarstvu kapitalnih investicija za nastavak razgovora u vezi naplate duga bivšeg avio-prevoznika od 9,4 miliona evra.

“To potraživanje je nesporno, ali želimo da do njegove naplate dođemo dogovorom, a ne pretnjama izvršiteljima svom osnivaču državi. Očekujemo nastavak dogovora nakon praznika”, naveo je Jovović.

On je kazao i da će Aerodromi u budućem periodu raditi na osnovama ekonomičnosti, produktivnosti i racionalnosti troškova, kao i bezbednosti saobraćaja i putnika.

“Želimo da po uspešnosti budemo na nivou razvijenih aerodroma u regionu”, kazao je Jovović.

On je naveo i da su već angažovali pravnike i veštake koji će provjeriti sve aspekte poslovanja bivše uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 42 idi na stranu