Aerodrome tužilo preko 200 zaposlenih: Traže i do 15.000 evra

Aerodrome Crne Gore tužilo je više od 200 zaposlenih, potvrdile su podgoričkom "Danu" tri advokatske kancelarije.

Region

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

13:50

Aerodrome tužilo preko 200 zaposlenih: Traže i do 15.000 evra
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Radnici su se na taj korak odlučili uglavnom zbog dugovanja po osnovu startnog dela zarade, kao i neisplaćenih toplih obroka, zimnica, bolovanja, prevoza i prekovremenog rada.

Advokat Milovan Milošević je kazao da sa koleginicama iz kancelarije zastupa između 60 i 70 zaposlenih, prenosi agencija Mina.

"Nismo precizirali koliko ukupno novca se potražuje od Aerodroma, jer nadležni u kompaniji mesecima odbijaju da dostave veštacima neophodnu dokumentaciju. Nemamo veštačenu finansijsku dokumentaciju, ali naša procena je da je bez prevoza, bolovanja i prekovremenog rada, oko 15 hiljada evra po zaposlenom, koji je na radu od pre 2008. godine", rekao je Milošević.

Za zaposlene koji su kasnije počeli da rade te sume su višestruko manje.

On je naveo da je, prema informacijama kojima raspolaže, predato oko 600 tužbi protiv Aerodroma.

"Radi se o tome da imamo slučajeve da jedan zaposleni ima više tužbi, zavisno od situacije", objasnio je Milošević i dodao da su u međuvremenu zaključena neka poravnanja sa zaposlenima koji nisu tužili kompaniju, kao i da je u fazi pripreme ponuda za ostale koji su podneli tužbe.

Advokatica Vera Peković je saopštila da je punomoćnica više od 100 zaposlenih, od kojih su neki povukli tužbe.

"Imamo probleme kad su u pitanju predmeti po tužbama zaposlenih u Aerodromima. Prema mom mišljenju, osnovni problem je diskriminacija zaposlenih, što je i protivustavno. Donijeta je odluka da se prvo isplate radnici koji nisu tužili kompaniju. Postavlja se pitanje kakve veze ima to što je neko tužio firmu, a neko ne", kazala je Pekovićeva.

Ona je podsetila da da visina tužbenih zahtjeva nije određena, jer je za to potrebno finansijsko veštačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: