Prodata još jedna srpska fabrika: Kompanija iz BiH preuzela "Novo sunce"

Kompanija Bimal invest iz Brčkog preuzela je većinski udeo od 77 odsto u somborskoj fabrici jestivog ulja Novo sunce.

Region

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

13:52

Prodata još jedna srpska fabrika: Kompanija iz BiH preuzela
Foto: Depositphotos, Pakhnyushchyy

Akvizicija je započeta potpisivanjem pisma o namerama 27. decembra 2018. godine, da bi nadležna regulatorna tela u Srbiji u martu 2019. godine dala saglasnost za preuzimanje većinskog udela od 77 odsto u somborskoj fabrici ulja Novo sunce.

"Bimal Grupa će ojačati svoju poziciju na tržištu Zapadnog Balkana, Evropske unije, Bliskog i Dalekog istoka. Bimal Invest sa sedištem u Beogradu posluje u okviru Bimal Grupe u čijem sastavu se nalazi i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal d.d.", ranije je saopšteno iz ove kompanije, prenosi Klix.

Sunce d.o.o. je moderna fabrika savremene tehnologije i visokokvalitetnih proizvoda. Osnovana je 1972. godine kao OOUR "Inus". Fabrika je 1991. godine postala deoničarsko društvo i došlo je do određenih izmena u načinu poslovanja i organizovanosti.

Delatnost fabrike je prerada svih vrsta uljarica, proizvodnja jestivog sirovog ulja, proizvodnja i pakovanje rafinisanog jestivog ulja, proizvodnja ambalaže od plastične mase za sopstvene potrebe, sušenje industrijskog bilja za sopstvene potrebe i drugi poslovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: