Agrokor "deli" otkaze u regionu: Prirodno osipanje

Postupak prestrojavanja poslovanja Agrokorovih firmi-kćeri u Bosni i Hercegovini dovešće i do otpuštanja.

Region

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

19:36

Agrokor
Foto: Thinkstock

Međutim, smanjenje broja radnih mesta ne bi trebalo da premaši 10 odsto, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Šarović je rekao novinarima u Sarajevu da je to procena koju je prestavnicima vlasti BiH tokom prošlonedeljnog susreta izneo vanredni poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak.

Kako prenosi portal Seebiz, on je objasnio da u Agrokoru ne nameravaju da otpuštanja sprovedu preko noći nego kroz duži period i kroz "prirodno osipanje radne snage".

Uz očuvanje što više radnih mesta, prioritet za vlasti u BiH, prema rečima Šarovića, ostaje rešavanje duga dobavljačima Agrokora, jer je procena da je to naslabija karika.

"Ukoliko to ne bude rešeno, čitav sistem će biti u opasnosti", kazao je on, dodajući da entietske vlade sprovode nadzor nad novčanim tokovima Agrokorovih kompanija u BiH putem bankarskog sistema, dok vlasti na državnom nivou kontrolišu eventualno iznošenje gotovo novca iz zemlje.

Čelnici vlade Federacije BiH su iza zatvorenih vrata održali sastanak s predstavnicima Agrokorovih firmi u BiH, što je deo ranije dogovorenog mehanizma čiji je cilj nadzor krize u tom koncernu i eventualne posledice po BiH.

U saopštenju sa sastanka navodi se da je posebna pažnja posvećena različitim informacijama o broju zaposlenih u Agrokorvim preduzećima, pri čemu se ističe da je potrebno imati u vidu sezonsko zapošljavanje, kao i "da su oscilacije u ukupnom broju zaposlenih moguće, posebno u odnosu na kraj prethodne godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: