Srbija 9

20.03.2024.

10:54

Lanac restorana u Srbiji ide u stečaj: Na koji ste pomislili?

Lanac restorana "Asia Fast Food" zvanično ide u stečaj.

Izvor: B92.net

Lanac restorana u Srbiji ide u stečaj: Na koji ste pomislili?
Shutterstock/monticello

Podeli:

Prema podacima Agencije za privredne registre, ovaj lanac restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata je osnovan 2. novembra 2022. godine, a vlasnik je kineski državljanin.

Lanac ima devet ogranaka: pet u Beogradu, i po jedan u Čačku, Jagodini, Subotici i Novom Sadu.

Prema dokumentima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, nad firmom "Asia Fast Food" pokrenut je stečajni postupak zbog duga prema firmi "MMM Lasta", koja im je isporučivala robu iz svog asortimana.

"Stečajni dužnik je delimično plaćao račune koje mu je predlagač ispostavljao, a u trenutku podnošenja predloga ostao je predlagaču dužan iznos 3.513.894,34 dinara. Račun dužnika je u prinudnoj blokadi od 25. 12. 2023. godine. Predložio je sudu da pokrene stečajni postupak jer kod dužnika postoji stečajni razlog, trajnija nesposobnost plaćanja", navedeno je u dokumentu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Kako pokazuju podaci APR-a, jedan od lokala se nalazi na Tošinom bunaru i imao je naziv "Kod Bake".

Važno je napomenuti da su "Asia Fast Food" – koji je predmet ovog teksta – i "Asia Food", poznati lanac azijske hrane u Beogradu koji ima restoran u gotovo svakom tržnom centru i šire, dve različite firme.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

18 h

Podeli: