Svet 1

13.04.2024.

15:10

Milej i Mask razgovarali o projektima rudarenja litijuma

Argentinski predsednik Havijer Milej i vlasnik kompanija ''X'' i ''Tesla'' Ilon Mask postigli su dogovor o zajedničkom promovisanju slobodnih tržišta i potencijalnih projekata o rudarenju litijuma.

Izvor: Tanjug

Milej i Mask razgovarali o projektima rudarenja litijuma
Shutterstock/Adwo

Podeli:

Njih dvojica su se sastali danas u Teksasu, gde je Milej posetio sedište ''Tesle'' u Ostinu i razgovarali o temama poput podsticanja svetskog nataliteta do tehnološkog razvoja ''u slobodnim uslovima'', preneo je Rojters.

''Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja u litijumsku industriju u Argentini. Veoma smo posvećeni ne samo izvozu sirovina, već i povećanju vrednosti. Mask je rekao da želi da pomogne Argentini", rekao je ambasador Argentine u SAD Gerardo Verthajn. Milej je ponudio svoju podršku Masku oko spora Maskove platforme ''X'' sa državom Brazil, sapoštio je Milejev portparol Manuel Adornija.

Ranije ove sedmice, sudija Vrhovnog suda u Brazilu pokrenuo je istragu protiv Maska, nakon što je Mask saopštio da će ponovo aktivirati naloge na platformi X za koje je sud prethodno izdao naredbu da se blokiraju.

Mask je osporio odluku sudije Aleksandra de Moraesa i najavio da će ukinuti sva ograničenja jer su, kako kaže, neustavna, pozivajući Moraesa da podnese ostavku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

21 h

Podeli: