Srbija 1

27.03.2024.

19:19

Kinezi srušili dotrajali most: Niče novi FOTO

Kineska kompanija Čajna komjunikejšens end konstrakšen (CCCC) otpočela je radove na uklanjanju i izgradnji novog mosta u Krstacu.

Izvor: RINA

Kinezi srušili dotrajali most: Niče novi FOTO
RINA

Podeli:

Kineskoj komopaniji je javno preduzeće „Srbija putevi“ poverilo izgradnju deonice auto-puta od Beograda do Požege, a u okviru tog posla i izgradnju dva mosta na reci Bjelici.

Naime, pre dva dana kineski izvođači radova su otpočeli rušenje starog mosta u Krstacu. Sada intenzivno rade na uklanjanju betonskih delova starog mosta i na pripremi terena za postavljanje betonskih nosača za novi most na reci Bjelici, javlja RINA.

RINA

"Izražavam izuzetnu zahvalnost Vladi Republike Srbije i JP Putevi Srbije koji su najpre prepoznali značaj prolaska auto-puta kroz teritoriju opštine Lučani a zatim i kvalitetno realizvali najveći deo ovog projekta. Izgradnjom auto-puta, zajedno sa mostovima u Krstacu i Dljinu, svih pristupnih puteva a zatim i izgradnjom ulaznog putnog pravca sa magistrale u Lučane koja sledi, opština Lučani će biti vitalno saobraćajno revitalizovana, što će omogućiti njen još intenzivniji privredni i ekonomski razvoj kao i bržu komunikaciju sa svim delovima Srbije pa i Evrope", kazao je za Rinu prvi čovek opštine Lučani Milivoje Dolović.

S obzirom na to da se mostovi u Krstacu i Dljinu nalaze na državnom putu drugog A reda, na deonici puta Lučani–Lis, obezbeđeni su alternativni putni pravci, i to: Lučani, Potajnik, Tijanje, Turica–Guča ili preko kineskog mosta kroz gradilište u Krstacu. Za sada se saobraćaj na ovim putnim pravcima odvija neometano i bez posebnih zadržavanja.

Pre rušenja mosta u Dljinu, biće postavljen privremeni tzv. mokri prelaz preko reke Bjelice u blizini dljinskog mosta i time će se obezbediti neometan saobraćaj na toj putnoj deonici, dok budu trajali radovi na izgradnje novog mosta preko reke Bjelice u Dljinu. Svi radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

13 h

Podeli: