Srbija 12

21.06.2024.

14:18

Vučić se sastao s predstavnicima Zhejiang Geely Holding-a: Razvoj auto-industrije je ključ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata Zhejiang Geely Holding.

Izvor: B92.net

Vučić se sastao s predstavnicima Zhejiang Geely Holding-a: Razvoj auto-industrije je ključ
Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

Kako je objavio na Instagramu, sa njima je razgovarao o razvoju srpske automobilske industrije i kineskim ulaganjima u srpsku privredu.

"Razvoj automobilske industrije jedan je od ključnih elemenata naše ekonomske strategije i jedan od glavnih pokazatelja posvećenosti modernizaciji i jačanju ovog sektora, što će privući dodatne strane investiticije", objavio je Vučić na toj društvenoj mreži.

"Srbija će postati regionalni centar za automobilsku industriju uz pomoć modernih tehnologija i međunarodnih partnerstava, a mi ćemo nastaviti da radimo na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i privlačenju novih investicija koje će doprineti rastu i razvoju naše ekonomije", naveo je predsednik Srbije u objavi na svom nalogu buducnostsrbijeav.

"Mi smo u prvom kvartalu ove godine zabeležili rast privrede od 4,7%, čime je naša ekonomija najbrže rastuća ekonomija Evrope u ovom trenutku. Važno nam je da nastavimo da rastemo, i da na dalje privlačimo investitore iz oblasti najsavremenijih tehnologija, pa smo u tom smislu razgovarali i o uvođenju najmodernijih vozila koja bi se prvi put pojavila na specijalizovanoj izložbi Expo 2027"; objavio je Siniša Mali na Instagramu.

"Verujemo da možemo zajedno da radimo i na razvoju automobilske industrije u Srbiji, što bi dodatno doprinelo rastu naše privrede. Drago mi je što su kineske kompanije, koje su svetski lideri u savremenim tehnologijama, zainteresovane za ulaganje u našu zemlju. Odnosi Republike Srbije i NR Kine su na istorijski visokom nivou, a nedavno smo imali priliku i da ugostimo predsednika NR Kine Si Đinpinga, drugi put u osam godina. Naša saradnja je već veoma intenzivna, a dodatno ćemo je podići na viši nivo zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, koji stupa na snagu 1. jula. Samo nebo je granica", istakao je Mali.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: