Srbija 3

24.05.2024.

22:06

Vučić: Moramo da podignemo prosečnu platu na 1.400 evra

"Nemamo vremena za gubljenje, moramo mnogo toga da izgradimo", rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92.net

Vučić: Moramo da podignemo prosečnu platu na 1.400 evra
Shutterstock/Borislav Bajkic

Podeli:

"Moramo da podignemo plate na 1.400 evra prosečno", naveo je Vučić na TV Prva.

Govoreći o lokalnim izborima, istakao je da je to važno zato što nam predstoji Ekspo i najbrži rast.

"Bilo bi dobro da možemo da radimo sinhronizovano, ozbiljno i odgovorno. Da nam nije potreban neozbiljan pristup, nemamo vremena za gubljenje. Moramo da izgradimo  sve - "smajli" u Vojvodini, auto-put preko Toplice do Merdara", kazao je on.

"Do mnogih drugih stvari širom zemlje. Moramo da podignemo plate na 1400 evra prosečno. Želim da vas obavestim da je prosečna plata na Vračaru 1450 evra u martu, ukupno u Beogradu 1060 evra. Minimalno ispod 800 evra u Nišu i Kragujevcu. Najbrže je rasla plata u Nišu proporcionalno", naglasio je Vučić.

"Ranije sam se ljutio i sekirao se što idemo u inostranstvo i toliko para tamo ostavljamo, pozivao sam ljude da novce troše u Srbiji, ali i to je pokazatelj koliko nam dobro ide", zaključio je Vučić gostovanje u emisiji Prva tema na TV Prva.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

20 h

Podeli: