Srbija 0

05.03.2024.

16:38

"U Srbiji ne postoji diskriminacija domaćih investicija na račun stranih"

Ministar privrede Slobodan Cvetković naglasio je juče na Kopaoniku da u Srbiji apsolutno ne postoji diskriminacija domaćih investicija na račun stranih.

Izvor: Tanjug

"U Srbiji ne postoji diskriminacija domaćih investicija na račun stranih"
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Podeli:

"Problem je između potentnosti domaće privrede i strane privrede. Naša preduzeća, porodična, počela su da se razviju 90-ih godina, prošla su i sankcije, i bombardovanje, i ostale probleme, inflacije, hiperinflaciju i prosečni privrednik akumulirao je pet, 10, 15, 20 miliona eura, to su neki maksimum. Za razliku od stranih firmi koje dolaze iz privrednog ambijenta u kojem su mogle da akumuliraju milijarde i samitm tim da u Srbiju ulože i 200, 300 miliona evra", rekao je on.

Naglasio je da je cilj srpske privrede da pridobije što veći broj stranih investitora, jer bismo kada bi sav novac dali na domaću privedu imali problem iz više razloga, na prvom mestu jer nemamo tržište. Te strane investicije i strani investitori, kako je dodao, prvo što su velike, a drugo zapošljavaju veliki broj radnika, 100, 200, 300, 500, radnika, donose nove tehnologije.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: