Region 14

16.04.2024.

11:12

Vučić na Sajmu privrede u Mostaru: "Strašno važno tržište" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde je obišao i paviljon Srbije.

Izvor: B92.net

Vučić na Sajmu privrede u Mostaru: "Strašno važno tržište" VIDEO
TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Podeli:

Podsetimo, Vučić je u dvodnevnoj poseti Bosni i Hrcegovini.

Juče je stigao u Mostar obnovljenim letom Er Srbije na novoj liniji Beograd–Mostar i tom prilikom naveo da povratna karta košta 104 evra.

Završeno

13:23

500.000 evra za Bileću

" Prekosutra ćemo uplatiti prvih 500.000 evra za Bileću. Pošto im je interventno potrebno. Dogovorili smo se da idemo na to da gradimo vrtić. Ono što sam rekao, znajući fiskalnu situaciju, Dodik zna šta je to što treba da se uradi - moraju da se preduzmu određene reforme u okviru samog sistema", najavio je predsednik Vučić.

12:15

Do kraja godina dozvola za gradnju aerodroma u Trebinju

"Važno je da ovde ima mnogo privrednika i da oni sarađuju", istakao je Vučić govoreći o gužvi na štandovima sajma.

"Nadam se da ćemo do kraja godina doći do građevinske dozvole za gradnju aerodroma u Trebinju", rekao je predsednik RS Milorad Dodik.

Predsednik Srbije potvrdio je da se čeka samo na dozvole i da će Srbija pomoći u ostvarivanju tog projekta.

12:07

Vučić obilazi sajam u Mostaru: "Strašno važno tržište"

"BiH je jedna od najvažnijih izvoznih destinacija Srbije. Za nas je to strašno važno tržište, a i mi od njih uzimamo dosta toga", rekao je Vučić tokom obilaska.

"Nekada je BiH bila i treći partner kada su Italijani i Rusi bili prvi i drugi. Sada imamo Nemce, Kineze, pa Italijane, pa više zemalja EU, BiH je na osmom mestu, ali za nas veoma značajna i u regionu verovatno najznačajnija", dodao je.

11:27

Vučić: "Za godinu-dve biće to jedna od najboljih linija koju će Mostar da ima sa svetom"

Predsednik srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na toplom dočeku.

"Hvala vam na toplom dočeku. Mi smo juče uradili jednu vepma važnu stvar. Uspostavili smo redovnu liniju od Beograda do Mostara. Neće to lako ići, ali sam siguran da će za godinu ili dve to biti jedna od najboljih linuija koje će Hercegovina da ima sa svetom, ali i Beograd i Srbija. Hvala vam na dobroj računici i pametnom pristupu za budućnost regiona", rekao je Vučić. 

"Mislim da možemo svi zajedno da napredujemo još brže, jer mislim da nismo lošiji od onih koji bi da nam budu mentori", dodao je i pozvao kompanije iz Srbije i Hrvatske da sarađuju i povećaju našu trgovinsku razmenu jer to može biti samo dobro i za jedne i za druge.

11:19

Nacionalni paviljon Srbije na skoro 300 kvadrata

Vučić će na sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire.

Srpske kompanije predstaviće se na Nacionalnom paviljonu koji je površine skoro 300 metara kvadratnih.

Učešće srpskih firmi na ovoj regionalnoj sajamskoj smotri organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, a na sajmu u Mostaru izlažu: Damar konfit, Galeb metal, Žitopromet-Mlinpek, Destilerija Porečje, Eso tron, Agrodron, Resor, Grin magnetik, Gradina cink, Adonis, Eurocons group, Feman, Dps klas, Metal-fleks, Pink ćevabdžinice, Mladost Leskovac, Tehnomarket, Natural system, Hrana produkt, er srbija, Vinarija Aleksić, Friglo, Zadruga 100 žena, Mtm sirela, Jela Jagodina i Milšped.

Izlagači iz Srbije zapošljavaju više od 5.600 radnika, a u prethodnoj godini ukupno su izvezli robu i usluge u vrednosti većoj od 160 miliona evra.

10:52

Pratite otvaranje sajma uživo

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: