Telekom Srbija donirao Pametnu klupu JP "Ada Ciganlija"

Kompanija Telekom Srbija poklonila je solarnu pametnu klupu JP "Ada Ciganlija".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2022.

12:18

Telekom Srbija donirao Pametnu klupu JP
Foto: mts

Na njoj će brojni posetioci ove ekološke oaze Beograda moći besplatno da koriste mts Wi-Fi uslugu, da pune mobilne uređaje, kao i da dobiju informacije o vremenskoj prognozi, vlažnosti vazduha, vazdušnom pritisku, kvalitetu vazduha i nivou buke, saopšteno je iz ove kompanije.

Klupa je postavljena na pešačkoj stazi Lake front, na krajnjem nizvodnom delu Savskog jezera, nasuprot panoramske platforme, sa pogledom na gejzir.
Foto: mts
Pametna klupa je svetski poznat proizvod srpske kompanije Strawberry energy. Budući da je reč o urbanom mobilijaru koji koristi održive i obnovljive resurse, ova donacija predstavlja dodatni doprinos kompanije Telekom Srbija ekološkom pristupu očuvanja prirodne sredine Ade Ciganlije i istovremeno je primer kako se savremene usluge i servisi mogu prilagoditi odgovornom odnosu prema prirodi koji je jedini način kreiranja bolje budućnosti za generacije koje dolaze.
Foto: mts
Pored prirodnih bogatstava, Ada Ciganlija svojim posetiocima nudi više od 250 sportsko-rekreativnih i kulturno-zabavnih sadržaja, a pametna klupa koja se napaja solarnom energijom biće još jedan moderan dodatak bogatim sadržajima.
Foto: mts
Projekat postavljanja pametne klupe realizovan je u sklopu programa "Pokrećemo pokretače", u okviru koga kompanije Telekom Srbija i Strawberry energy sarađuju više od decenije. Telekom Srbija je, kroz navedeni program, donirao pametne klupe i Gradu Novom Sadu, Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu i Domu učenika srednjih škola "Milutin Milanković" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: