Vesti -

"Telekom ima čime da se pohvali"

Kompanija Telekom Srbija ove godine obeležava 25. rođendan i ima čime da se pohvali, kaže generalni direktor ove kompanije Vladimir Lučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO Telekom Srbija
FOTO Telekom Srbija

"U poslednje tri godine operativna dobit Telekoma rasla je skoro četiri putra brže od prihoda koji su povećani za nepunih 20 milijardi, a operativna dobit porasla je za 20,5 milijardi, sa 24,9 na 45,3 milijarde dinara", predočio je Luičić u intervjuu za nedeljnu Politiku.

On je najavio da će od avgusta svi korisnici usluga Telekoma moći da prate utakmice Premijer lige i sve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu na kanalu Arena.

"Tokom 2021. godine Telekom je prvi put u svojoj istoriji postao najveći operater po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja: fiksna, mobilna telefonija, internet i multimedija. Zadržao je lidersku poziciju u fiksnoj i moblinoj telefoniji. U fiksnoj ima tri puta više pretplatnika od svih ostalih operatera zajedno, a u mobilnoj za trećinu više od druge po veličini kompanje", ukazao je Lučić.

On je posebno istakao da je Telekom postao ubedljiv lider i u dva preostala segmenta poslovanja, internetu i multimedija.

"2018. godine ne samo da je zaustavljen trend pada broja korisnika inkternet usluga već od tada stabilno raste iz godine u godinu. Zahvaljući novom poslovnom pristupu udeo Telekoma na tržištu interneta na kraju 2021. godine dostigao je 55 odsto s tendencijom daljeg rasta", predočio je Lučić.

On je podsetio da je Telekom u poslednje četiri godine ulagao u optičku mrežu, jaku mobilni telefoniju, superiorne sportske sadržaje, akvizicije kablovskih operatera i sopstvenu produkciju.

"Sada je već jasno ne samo da smo ubedljivi lideri u Srbiji, nego i da tu lidersku poziciju nećemo izgubiti ni u sledećih 10 godina svidelo se to nekome ili ne", poručio je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.