Aktuelno 0

26.05.2024.

14:23

Kirija i do 9.000 evra: Proverili smo koliko treba odvojiti za luksuzne stanove u Beogradu

Kirije su zabeležile visoki trend rasta još otkako je počeo sukob Rusije i Ukrajine u februaru 2022. godine. Budući da konstantno rastu, lako je zaključiti da se biti stanodavac veoma isplati.

Izvor: B92.net

Kirija i do 9.000 evra: Proverili smo koliko treba odvojiti za luksuzne stanove u Beogradu
Shutterstock/Nick Starichenko

Podeli:

Vrednost stana diktira lokacija kao i veličina stana, a zatim i dodatne pogodnosti za stanare poput terasa, liftova i sistema grejanja.

Pažnju su nam privukli luksuzni stanovi za izdavanje gde kirije idu i do vrtoglavih 9.000 evra. Pretragom oglasa zaključili smo da se najviše ovakvih stanova izdaje na Beogradu na vodi, a tu su i Dedinje i Vračar.

Postavljaju se pitanja: po čemu su posebni? Šta stanar dobija uz tako visoku kiriju? Ono što ove luksuzne stanove izdavaja od ostalih su upravo pogodnosti. Na primer, neki od stanova u Beogradu na vodi nude mogućnost korišćenja usluga hotela gde stanar može da poseti spa centar sa bazenom, ode u teretanu, na masažu ili u saunu. Drugi nude prostrane terase ili pak dvorišta, đakuzije...

Takođe, u cenu su uključena i parking i garažna mesta, a u mnogim oglasima se ističu i panoramski pogledi na reku i/ili grad. Važno je pomenuti da je u većini oglasa reč o penthausima.

Najskuplja cena zakupa koju smo pronašli iznosi 9.000 evra za penthaus u Beogradu na vodi od 352 kvadrata. U pitanju je namešten petosoban stan na 17. spratu.

Osim stanova u Beogradu na vodi, istakao se penthaus na Banovom Brdu na Čukarici od 232 kvadrata koji se izdaje za 7.500 evra mesečno - šestosoban opremljen stan na 5. spratu.

Po ceni od 6.000 evra mesečno može se zakupiti polunamešten četvorosoban stan od 232 kvadrata na Dedinju u opštini Savski venac, a za 5.500 evra namešten petosoban penthaus kod Hrama Svetog Save od 280 kvadrata.

Stanovi često imaju više spavaćih soba, kupatila, terasa i predsoblja, a neke zgrade imaju i obezbeđenje. Pa, kako se narodski kaže, ko voli nek izvoli.

Šta vi mislite: da li je cena opravdana?

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: