Iza kulisa "horor" snimka napada zmija na morsku iguanu (VIDEO)

Od svih dokumentarnih serijala o živom svetu, možda i najveću pažnju javnosti zaokupila je “Planeta Zemlja II”.

Život

Izvor: Daily Mail

Četvrtak, 10.11.2016.

09:37

Iza kulisa
Foto: YouTube Screenshot

Klip iz prve epizode koji bi, u slučaju da promenite glavne aktere, lako mogao da bude deo nekog igranog akcionog filma, pogledali su milioni ljudi.

U njemu je prvi put na ostrvu Fernandina na Galapagosu zabeležen “grupni” lov zmija na jednu morsku iguanu, a BBC sada otkriva i kako je taj snimak nastao.

Iako je iguana koja je pokušala da prođe kroz leglo zmija preživela, mnoge nisu imale tu sreću.

Ipak, kako kažu zoolozi, zmije zapravo ne love u čoporu, nego svaka od njih pokušava da samo za sebe uhvati brzi plen. Kada se situacija zakomplikuje, dešava se da se čak međusobno napadaju.

U novom BBC-jevom snimku “iza kulisa” može se videti da zmija jede i pripadnika svoje vrste kao i njegov delimično pojeden plen. “One ne sarađuju”, objašnjava BBC. “Svaka zmija se bori za sebe”.

Novi snimak pokazuje da mnoge iguane nisu imale sreću koju je imao mališa iz popularnog klipa.

“Planeta Zemlja II” ima šest epizoda i nastavak je popularne serije iz 2006. godine. Snimana je tri godine i tim koji je radio na njoj, predvođen veličanstvenim ser Dejvidom Atenborom išao je na ukupno 117 putovanja.

Originalni snimak možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: