Sam napravio kuću za samo 180 evra (VIDEO)

Njegova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2015.

13:50

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Izgradnja kuće u seli Dedington u Engleskoj je poljoprivrednika Majkla Baka koštala je samo 180 evra, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, gasa ili vode, mesečni troškovi su vrlo niski.

Bak je kuću izdao podstanaru koji mu stanarinu "plaća" svežim mlekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam meseci, a Bak je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame.

Kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona. Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mešavina odlično izoluje, a valja pomenuti i da je plafon dodatno izolovan ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu.

Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, osvetljena je svećama i fenjerima, ali je toalet odvojen od glavne građevine.

“Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke”, rekao je Bak koji je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao kupiti još slame i dodatni alat.

Pogledajte kako izgleda njegov projekat: Izvor: Gradnja.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: