Orao koji krade bebe ipak 3D animacija

Milioni ljudi širom sveta poverovali su da je snimak prizora u Montrealu, u kojem suri orao pokušava da otme bebu - "pravi", ali ispostavilo se da je u pitanju 3D animacija.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

10:15

Default images

Snimak neverovatnog prizora iz Kanade odmah je postala instant hit na internetu, a do sada je odgledan skoro 15 miliona puta - samo prvog dana pogledan je neverovatnih 5.000.000 puta.

Ali, ispostavilo se da je reč o 3D animaciji koju su napravili Norman Ašambo, Loiku Miro i Feliks Markiz-Polen, studenti NAD centra u Montrealu, u sklopu radionice "3D Animacija i digitalni dizajn".

"Imali smo nekoliko ideja šta je najpogodnije da iskoristimo," rekao je Ašambo. "Otkrili smo da sve ono što je vezano za životinje i bebe - super popularno i probali smo da povežemo te dve stvari i da napravimo nešto posebno... Nešto što se ne viđa svaki dan."

Za video je studentima animacije bilo potrebno 400 radnih sati, a ocena za "projekat" zavisi od broja pregleda koji svaki video ostvari - za maksimalnu ocenu potrebno je bilo 100.000 pregleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: