Sve nameštene Putinove avanture (FOTO)

Vladimir Putin priznaje da je većina njegovih avantura u prirodi koje su mediji prenosili zapravo brižljivo izrežirana, ali tvrdi da na taj način pokušava da privuče pažnju na važnost očuvanja životne sredine.

Izvor:
Let sa ždralovima (Foto: Beta)
Let sa ždralovima (Foto: Beta)

Još fotografija nameštenih i pravih avantura ruskog predsednika možete pogledati u našoj galeriji.

Ruski predsednik se često pojavljuje u društvu životinja: od sibirskog tigra, do kitova, a zahvaljujući tome u javnosti važi za neku vrstu političkog Indijane Džounsa.

Neki misle da je to samo propaganda u sovjetskom stilu, ali Putin kaže da je to najbolji način da se javnost upozna sa značajem očuvanja prirode.

Poslednja takva avantura bila je let sa ždralovima, a predsednik priznaje da je brižljivo izrežirana.

Ponekad, kaže on, nameštanje se otme kontroli, a on je zbog toga “često besan”.

“Ipak, avanturu sa tigrovima sam sam osmislio. Dvadeset drugih zemalja u kojima žive tigrovi počele su da se brinu o njima”, rekao je on u intervjuu za jedan ruski list misleći na incident od pre četiri godine kada je snimljen kako uspavljuje tigra kako bi ga pratili u okviru jednog od projekata očuvanja.

Kritičari su kasnije ukazali da je tigar doveden iz zoo vrta, samo da bi ga Putin uspavao pred kamerama. Slično se desilo i sa leopardima, a Putin je priznao da su scene bile nameštene.

On je priznao i da je i prošlogodišnji događaj, kada je navodno u ronilačkom odelu iz Crnog mora izvukao dve drevne amfore, takođe “ulepšana”.

“Zašto sam ronio? Ne da se hvališem, nego da ljude učim istoriji. Naravno, sve je bilo namešteno”, rekao je Putin.

Još fotografija nameštenih i pravih avantura ruskog predsednika možete pogledati u našoj galeriji.

Vesti

Preti nam mini ledeno doba

Na Zemljinoj zvezdi trenutno nema pega ni oluja. Ovako nije bilo od 1906. Predviđanja naučnika o ponašanju naše zvezde dosad su se pokazala preciznim, a kako oni kažu, preti nam malo ledeno doba.

Vesti nedelja 14.02. 22:04 Komentara: 26

Da li je baš ona prava?

Rečenice poput "Kad upoznaš pravu, znaćeš" spadaju u domen mitova. Pa, ako se i dalje pitate da li je to to, evo nekoliko skrivenih znakova...

Vesti nedelja 14.02. 20:01 Komentara: 1

Javni službenik šest godina nije dolazio na posao

Jedan 69-godišnji Španac kažnjen je ove nedelje nakon što su čelnici javne službe u kojoj je radio otkrili da se šest godina nije pojavio na poslu. Ironično je to što je njegovo “bekstvo” sa radnog mesta otkriveno tek kada je zamenik gradonačelnika hteo da ga nagradi za 20 godina “odanog i posvećenog” rada.

Vesti nedelja 14.02. 13:10 Komentara: 19
strana 1 od 2632 idi na stranu