Zašto je push-up grudnjak dobar?

Nije tajna da muškarci uživaju u efektima koje push-up grudnjaci čine na ženskim dekolteima. Ali iznenađuje koliko je taj efekat moćan i za žene.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2012.

08:30

Default images

Po prvi put naučnici sa Univerziteta u Mančesteru su merili kako uzdignuto poprsje deluje na njegovu vlasnicu i otkrili da je direktno povezano sa njenim samopouzdanjem.

Žene koje nisu hirurški uvećavale grudi, između 20 i 55 godina starosti, stavljene su u tri različite situacije i pažljivo snimane kako reaguju sa običnim brushalterom i sa onim „magičnim”.

Profesor psihologije Džefri Biti i njegov tim analizirao je tri ključna mikro-ponašanja povezanih sa samopouzdanjem i posmatrao je njihovu učestalost.

Smejanje - koje je glavni znak samopouzdanja - povećano je za dramatičnih 73 odsto kad je žena nosila push-up brushalter.

Odvraćanje pogleda i izbegavanje direktnog kontakta očima - što se obično vezuje za manjak sampouzdanja - opalo je za 41 odsto.

A pokreti rukama koji signaliziraju nesigurnost - dodirivanje brade ili brisanje čela - opali su za 64 odsto.

Prof. Biti je rezultate nazvao „zapanjujućim”.

„Razlika je mnogo očiglednija nego što smo očekivali”, kazao je.
Super Egoboost (Foto: Gossard.com)
„Istraživanje je pokazalo da nošenje brushaltera koji podiže i uvećava grudi ima značajan efekat na neverbalno ponašanje koje je direktno povezano sa nivoima samopouzdanja”.

A znamo da samouzdanje utiče i na naše uspehe, kako na poslu tako i u privatnom životu.

Društvo vrši ogroman pritisak na žene da izgledaju na određen način a to onda utiče na žensko prihvatanje sopstvenog tela što se, na kraju, odražava na njihovo samopouzdanje.

U ovom istraživanju nije me zanimalo šta žene imaju da kažu o tome kako su se osećale u različitim brushalterima već njihovo ponašanje i gestovi, podsvesni pokazatelji koji mnogo više otkrivaju od reči.

Nadam se da će ovi rezultati odvratiti žene od drastičnijih rešenja za jačanje samopouzdanja, kao što je hriruško uvećanje grudi, jer oni pokazuju da i komad garderobe može pozitivno da utiče na njihovo ponašanje.”

Istraživanje je pokrenula firma Gossard povodom plasiranja na tržište novog Super Egoboost push-up grudnjaka, na kome je rađeno dve godine i koji je korišćen u ispitivanju.

„Ovo istraživanje pokazuje da ne morate da idete pod nož da biste postigli ‘ubitačni’ dekolte koji će vam podići samopouzdanje”, kazala je glavna dizajnerka Gossarda Stejsi Lindsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: