Četvrtak, 17.07.2014.

22:08

Koliko treba da traje dobar seks?

Izvor: metro-portal.hr

Koliko treba da traje dobar seks? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

zrelo doba

pre 9 godina

Svima koji su imali seks znaju da posle nekog vremena zena manje vlazi i onda pocinju problemi i bolovi.
(milan, 18. jul 2014 08:22)

Onda možeš nastaviti sa baby uljem do sutra. To može biti maraton ili fiskultura ali strast nije. Sex bez strasti i snažnih emocija je uzaludno gubljenje vremena. Ko se toga sutradan seća?
Sex nije samo snošaj, već čitav doživljaj sa zavođenjem, predigrom, šaputanjem i maženjem. Strastveni sex 5-10 minuta, efektivnog snošaja. Svrha seksa je orgazam, i to što burniji. Što je veća strast, orgazam je snažniji, i pre nastupi. Bolje dva-tri vezana kraća snošaja sa orgazmima, nego jedan maraton sa svim eksperimentima i promenama taktike.

Mc

pre 9 godina

Joca, 18. jul 2014 09:44)

Nema to veze, jedna moja je zavrsila dok smo pricali telefonom, sta da ti kazem, koliko je snazno mislila na mene. :) Posle joj je bilo krivo sto mibje rekla jer sam je malo zezao. Ako te cura voli mnogo i ne moze bez tebe, dogadjace se i ovo tebi.

koliko kosta kad unutra placem?

pre 9 godina

Kako koliko treba da traje?
Pa 100evra svaki zapoceti sat, pa ti zavrsi pre nego si poceo...
A najskuplje izadju one sto te ne kostaju nista!?
Pa ajd sad ti budi pametan

LUDAK

pre 9 godina

Pa dužina odnosa zavisi i od toga koliko muškarac ima redovan seks. Kada sam posle duže apstitencije našao devojku, bio sam kao loš košarkaš-tri sekunde u reketu. Kako je vreme odmicalo, dužina se povećavala na 30 sekundi, pa na 3 minuta, pa na 30 minuta, sve dok nisam došao u fazu da sam mogao toliko dugo da izdržim, da mi je bolja polovina rekla: Alo čoveče, pa imaš li ti kakve škole ili zanata u rukama, pa ne nožeš one stvari da radiš po ceo dan. Sreća ovladah zanatom pa se više nema vremena za maratonski seks. E sad je problem što boljoj polovini fale maratonski dani, pa mi često govori da bi bilo bolje da dam otkaz jer plata koju primam i nije nešto, da bi baš toliko radio. Bojim se samo da će ovaj seks u zdrav mozak koji mi servira bolja polovina, trajati večno...

uvek ima nesto novo da se nauci

pre 9 godina

E, ovo je lep zenski komentar:

Ako je dobar onda traje bas koliko treba.
(Lena, 18. jul 2014 05:13)

Samo sto muskarci to tesko shvataju, jer svoj seks zele da izmere brojkama, pocevsi od centimetara duzine, preko koliko orgazama do sati trajanja. Vazniji im je kvantitet nego kvalitet dozivljaja.
Sto se mene tice, uz nekih pola sata predigre, 25 minuta je apsolutni plafon, posle toga krece "potera za orgazmom" - sto ga vise juris on je sve dalje i na kraju ostane stomakobolja. A i ta potera vise lici na mehaniku sa pornica.
Recimo da je uz predigru, 15 minuta sasvim OK. Moja zena me je stalno prekorevala sto pokusavam da izigravam maratonca kad to ni ja ni ona nismo (meni je nekako iz mladosti i vrsnjackih hvalisanja ostalo u glavi da dobar ljubavnik mora obavezno da bude maratonac). Cak je iz spavace sobe izbacila sve pokazivace vremena, da ja ne bih mogao da se orijentisem i odredjujem sta je dovoljno dugo a sta ne. Kaze "Seks je trajao dugo ako ja osecam i mislim da je trajao dugo". Nema tu nikakvog pomena o casovima i minutima.

objektivan

pre 9 godina

Jos jedna bitna stvar koja u tekstu nije spomenuta jeste da li muski deo ima redovan sex. To uveliko moze uticati na trajanje odnosa. Sto se mene tice i iz mog ne tako skromnog iskustva, imao sam dobar sex koji traje 5min npr. negde na javnom mestu ali i dobar sex koji traje satima. Isto tako nekada dodjem do kraja za 10-tak min, a nekada mogu i sat dva. Kako god bilo i koliko god kratko trajalo mogu opet tako da ko voli sex, a pogotovo ko ima partnera za dobar sex moci ce da se igra i uziva koliko god dugo zeli.

žena

pre 9 godina

Tačan odgovor je: dok ona pa onda i on ne dožive orgazam. Pa kako kome. Predugo trajanje seksa je da se ne lažemo - užasno, jer se žena osuši i postane neprijatno, šta više - bolno i neugodno.
To što muški misle da žene vole seks od sat vremena samo pokazuje koliko su neiskusni :/ Žensko sam i ne poznajem nijednu devojku/ženu koja to voli, naprotiv. Retke su žene kojima je to prijatno.

A što se tiče impotencije kod naših muškaraca, moram da se složim sa devojkama koje su je pomenule, istina je, nažalost. Žao mi je naših muškaraca koji su stalno pod nekim stresom, pa nije ni čudo... Teško da nađeš nekog koji samo "može" pa tek onda da ideš do onog "šta može". Govorim o mladim muškarcima, da stvar bude gora... Tuga jedna... Ne znam, verovatno stil života, stres, ishrana, sve to utiče na zdravlje. Ali se zato hvale samo tako :)

mix

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!
(Milijana, 17. jul 2014 23:06)

Bogami,dosta je tu iskustva,ako tvrdis da 40% muskaraca ima problem :)!
Salim se naravno,verovatno je istina i teza po nase musko zdravlje.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Koliko treba da traje dobar seks?

Za mene licno je daleko vaznije S'KIM imati seks od duzine trajanja seksa da bi to bio "dobar seks" !
Niti me svaka zena "podjednako uzbudjuje" niti se ja "podjednako brinem" o svakoj zeni i o tome "kako joj je i da li joj je dovoljno dugo bilo" !
Kojoj nevaljam neka trazi boljeg !

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Koliko treba da traje? Pa onoliko koliko treba? Ne bi trebalo da bude prekratko ali ni da traje? Znači, podesiti zazore i paljenje pa krenuti i "stići" u pravom trenutku. Sve ostalo je samo prazna odnosno vožnja na "leru".

Vaše ime

pre 9 godina

To je isto kao da pitate - koliko treba da traje doručak, ili večera??
Zavisi koliko je ko napaljen, koliko je ko iskusan, koliko se psihički poklapaju partneri, u smislu da jedan nije mnogo perverzniji ili da nije ni malo,.. i td.. A sve to mi i ne primećujemo dok traje seks, a od tih sitnica zavisi i vreme. Erekcija? Pa.... ne znam, ako si u situaciji da imaš seks verovatno ti to neće biti problem sem ako nemaš 87 god.?
Mislim niko na silu ne radi to ili kad nije raspoložen, nego obično kad si napaljen kao mladi majmun... Pričam za većinu, nadam se... naravno da ima dosta njih sa tim problemom, ali onda ispitivanje nisu trebali da vrše u staračkom domu! Momak od 20 god. treba da ima sesk sa dobrom ribicom, i ne može da mu se digne?? Naravno, da nije pijan kao rus..
I šta sam još hteo da napišem...da,..da,,. znači seks treba da traje između 2 min. i 5 sati. Sve ispod toga i preko toga je jako sumnjivo.

milan

pre 9 godina

Mnogo nebuloza oko komentara.

Ko normalan moze da se seksa +1 sat.

Ne znam da li ste nekada imali seks ali posle n ekog vremena zevojka-zena prestaje da vlazi, tako da +1 sat pa i manje postaje veoma bolno.

Ovo se odnosi i na cure i na muskarce. Nije mi jasno kakve gluposti pisete.

Svima koji su imali seks znaju da posle nekog vremena zena manje vlazi i onda pocinju problemi i bolovi.

Dr. Zec

pre 9 godina

Suma sumarum, oko sat ipo. Najmanje pola sata dobre predigre, minut dobrog seksa I ostalih 59 minuta izvinjavanja. Sto se mene tice netreba mi vise.

Grunf

pre 9 godina

Kako vidim glavni preduslov za dobar sex je da kuuješ tabletice.E kada njih kupiš sve si svoje probleme rešio.Šuriš redom sve.PAti sad neko je proglasio sex posle 10min.predugačkim.E od sada preko 9min. i 59sec.neći ništa da radim pa neka se gospodja žali koliko hoće.Nuka je rekla svoje.Dosta ti je tak kaže nauka.Ključna je erekcija-ko bi rekao.Ja mislio da se računa i ono devet puta za veče.(Ja devet puta penetrirao o on devet puta ispao) mada kada malo ostariš počneš da postavljaš filozfsko pitanje čemu sve tu.Šta sve neće da im padne na pamet.Man ljudi šta god pisali čika da Vam kaže-zapamtite:U seksu baš kao i u politici nije toliko važan odnos snaga koliko snaga odnosa.Pa ko to još meri?Ili je sex dobar ili loš.

N.

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!
(Milijana, 17. jul 2014 23:06)

Milijana, ako ste sakupili relevantan statisticki uzorak za takvu procenu, kapa dole za vas! :)

zena

pre 9 godina

Zao mi je muskarci ali postoje I oni muskarci koji mogu bukvalno satima!!!! Jako su retki ali postoje I ne hvale se time. Ali mogu cudo da naprave.To ne znaci da sex od 7 minuta ne moze da bude I bolji od ovog koji traje 7 sati. Samo su razliciti.

Mareee

pre 9 godina

"Znaci da vodjenje ljubavi zavisi samo od muskog polnog organa? Muskarac, tj. penis je centar sveta od koga sve zavisi? Aha, kakva glupost.(jovana s, 17. jul 2014 23:48)"

Sve od tog muškog dela zavisi. Možeš ti da budeš super, i da se meni sviđaš, ali ako so njemu neinteresantna, džabe sve. Seti se sa koliko dečaka si se družila u prvih par razreda osnove škole, a koliko na kraju.

Poslato sa windows phone.

pre 9 godina

Kad gutneš plavu pilulicu mož da teraš do sutra. Ona stvar se utvrdi ko kamen i ništa ne oseća. Nema ništa bolje nego kad je sve prirodno bez plavih pomagala.

Arakojd

pre 9 godina

Uglavnom po par minuta ciste akcije, nekad jako brzo zavrsim, a jedino sto me vadi je sto ne moram da pravim pauzu posle vrhunca, nastavim bez problema...inace bi bez toga bio propali ljubavnik! ;-)

boby srbin

pre 9 godina

Ja tvrdim da je ucestalost sexa jako bitna. Ako imam bas redovan sex onda mogu da guslam koliko hoces (i obicno bude samo 1x), a kad mi prifali sexa i 5 minuta je plafon (onda naravno bude minimum par puta). Eto iskreno, a prosek neka bude 20 minuta.

.

pre 9 godina

Meni seks sa zenom (inace nemamo po 40 i kusur godina vec smo jako mladi)traje 45 minuta i njoj i tad nije dovoljno stvarno ne znam vise sta zeli.....

zlatko baotić

pre 9 godina

Ma, ja se ne bih samo skkidao za tih jadnih 7 ili 10 minuta. Kod mene seks traje od 40 minuta (kraći) pa do sat i po (duži). KJad sam bio mlađi, trajao je i po 2 i po sata.

MisterZ

pre 9 godina

Ja svakog dana dobijam pretece poruke od svoje devojke u kojima navodi da ce me seksualno zlostavljati 3 sata kad joj se budem pojavio na oci. Ne znam da li je to normalno, ali uglavnom tako i bude! :D

OLIVERA

pre 9 godina

Slusajte vi Oliveru! Najlosiji muskarci u seksu su oni dvometrasi sto razmaknutim rukama napumpano hodaju Terazijem! To potentni hodanje izbija iz njih svu onu erotiku i erekciju. Sasvim hednostavan i prirodan muskarac je dobar ljubavnik!

Ana, Beograd

pre 9 godina

ne zelim da se hvalim ali ja imam erekciju cak i kada spavam. Ne mogu da se zasitim svoje devojke. Neko bi rekao da sam lud. Imam osecaj da sam samo rasna zivuljka.
(Nesalomivi-novosadjanin, 17. jul 2014 22:39) - NE VERUJTE OVAKVIM HVALISAVCIMA, JER NE POSTOJE!

Miladin

pre 9 godina

Sex treba da traje dok nisu oboje zadovoljni.
Ako je cura dozivela orgazam prije ima i sledjeci put ne zavrsava se sve na prvom orgazmu momci aman dajte malo uzdrzanosti.

Milijana

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!

Moma

pre 9 godina

Statistika pokazuje da je prosecan polni organ muskaraca sa naseg podrucja: 13,5 - 14cm! Previse se hvalimo da smo potentni lazirajzci sami sebe!

Zoki

pre 9 godina

Najvece probleme sa erekcijim imaju mladi muskarci koji svakig proleca hoce posto-poto da u teretanama nabiju sopstvene musice. A onda beogradskim ulicama u vrlo oskudnim majicama ih prepotentno pokazuju. Ti su najslabiji u errkciji i najvise imaju problema u zadovoljavanju suprotnog pola.

Neko

pre 9 godina

Ma mogu celu noc kad mi se devojka svidi nebi se skidao jednom sam poceo u 12 zavrsio oko 4 ujutru i bilo je 7 puta za vece a pritom pauze mozda pola sata za ta 4 sata.Ma pravi sam manijak:-).

moje ime

pre 9 godina

sex se upraznjava da bi oba partnera uzivala tokom istog i dozivela vrhunac uzivanja tj. orgazam . posto kao muskarac bez kontrole dozivim orgazam najcesce u prvih pet do deset minuta , kazem najcesce jer ima situacija ( pod dejstvom alkohola ili odredjenih narkotika ili veoma rano ujutro ) kada to nije slucaj nego potraje do gubitka erekcije bez orgazma , onda se uvek potrudim da se kontrolisem jer mi je stalo da i moj partner ( u mom slucaju moja supruga ) uziva i isto tako dozivi orgazam . statistiku ne vodimo , ali recimo da u 7 - 8 slucajeva od 10 supruga dozivi orgazam . doduse ona kaze da je bilo ok i bez orgazma . jos uvek ne znam da li da joj verujem :) . inace u ovih 7 - 8 " uspesnih " valjanja su uracunati i oni sa stimulacijama drugim ogranima naseg tela , a ne samo polnim if you know what i mean ...

Zvoncica

pre 9 godina

"Koliko treba da traje dobar seks?"

Pa...kako za koga. Meni je recimo dobar onaj koji traje desetak minuta dok moj decko smatra da se nista ispod 30 minuta ne racuna...i tako, uglavnom se nadjemo negde na 20 :)

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

ne zelim da se hvalim ali ja imam erekciju cak i kada spavam.
Ne mogu da se zasitim svoje devojke. Neko bi rekao da sam lud. Imam osecaj da sam samo rasna zivuljka. xD

Ral

pre 9 godina

Najvise mrzim kad muskarci pocnu da mi se hvale, brate, kad ja pocnem, dva sata, tri sata, ne stajem, nije mogla da stoji. Odmah znam da laze. Iskreno, ne hvalim se, ali iskusan sam. Nijedan seks koji je toliko trajao nije bio dobar. U stvari, nisam nijedan te duzine ni imao. Ali sam zato imao vise puta za noc, po plafon dvadesetak minuta. I to je sasvim dovoljno da bude savrseno. I to sam mogao kao mladji. Sad sa svojih 30 godina, vec primetim smanjenu kondiciju, sad dva puta izvucem bez problema, sve preko toga mi je vise mucenje. A trajanje, ponavljam, 20ak minuta, i da uziva i ona i on. Nemojte biti kompleksasi i samo ispadati glupi pisanjem o nekim satima, vekovima, milenijumima tokom kojih vi ne stajete. Lep pozdrav svima koji vole seksualne odnose. :)

Ral

pre 9 godina

Najvise mrzim kad muskarci pocnu da mi se hvale, brate, kad ja pocnem, dva sata, tri sata, ne stajem, nije mogla da stoji. Odmah znam da laze. Iskreno, ne hvalim se, ali iskusan sam. Nijedan seks koji je toliko trajao nije bio dobar. U stvari, nisam nijedan te duzine ni imao. Ali sam zato imao vise puta za noc, po plafon dvadesetak minuta. I to je sasvim dovoljno da bude savrseno. I to sam mogao kao mladji. Sad sa svojih 30 godina, vec primetim smanjenu kondiciju, sad dva puta izvucem bez problema, sve preko toga mi je vise mucenje. A trajanje, ponavljam, 20ak minuta, i da uziva i ona i on. Nemojte biti kompleksasi i samo ispadati glupi pisanjem o nekim satima, vekovima, milenijumima tokom kojih vi ne stajete. Lep pozdrav svima koji vole seksualne odnose. :)

OLIVERA

pre 9 godina

Slusajte vi Oliveru! Najlosiji muskarci u seksu su oni dvometrasi sto razmaknutim rukama napumpano hodaju Terazijem! To potentni hodanje izbija iz njih svu onu erotiku i erekciju. Sasvim hednostavan i prirodan muskarac je dobar ljubavnik!

Ana, Beograd

pre 9 godina

ne zelim da se hvalim ali ja imam erekciju cak i kada spavam. Ne mogu da se zasitim svoje devojke. Neko bi rekao da sam lud. Imam osecaj da sam samo rasna zivuljka.
(Nesalomivi-novosadjanin, 17. jul 2014 22:39) - NE VERUJTE OVAKVIM HVALISAVCIMA, JER NE POSTOJE!

Milijana

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!

Zvoncica

pre 9 godina

"Koliko treba da traje dobar seks?"

Pa...kako za koga. Meni je recimo dobar onaj koji traje desetak minuta dok moj decko smatra da se nista ispod 30 minuta ne racuna...i tako, uglavnom se nadjemo negde na 20 :)

moje ime

pre 9 godina

sex se upraznjava da bi oba partnera uzivala tokom istog i dozivela vrhunac uzivanja tj. orgazam . posto kao muskarac bez kontrole dozivim orgazam najcesce u prvih pet do deset minuta , kazem najcesce jer ima situacija ( pod dejstvom alkohola ili odredjenih narkotika ili veoma rano ujutro ) kada to nije slucaj nego potraje do gubitka erekcije bez orgazma , onda se uvek potrudim da se kontrolisem jer mi je stalo da i moj partner ( u mom slucaju moja supruga ) uziva i isto tako dozivi orgazam . statistiku ne vodimo , ali recimo da u 7 - 8 slucajeva od 10 supruga dozivi orgazam . doduse ona kaze da je bilo ok i bez orgazma . jos uvek ne znam da li da joj verujem :) . inace u ovih 7 - 8 " uspesnih " valjanja su uracunati i oni sa stimulacijama drugim ogranima naseg tela , a ne samo polnim if you know what i mean ...

Zoki

pre 9 godina

Najvece probleme sa erekcijim imaju mladi muskarci koji svakig proleca hoce posto-poto da u teretanama nabiju sopstvene musice. A onda beogradskim ulicama u vrlo oskudnim majicama ih prepotentno pokazuju. Ti su najslabiji u errkciji i najvise imaju problema u zadovoljavanju suprotnog pola.

Moma

pre 9 godina

Statistika pokazuje da je prosecan polni organ muskaraca sa naseg podrucja: 13,5 - 14cm! Previse se hvalimo da smo potentni lazirajzci sami sebe!

zena

pre 9 godina

Zao mi je muskarci ali postoje I oni muskarci koji mogu bukvalno satima!!!! Jako su retki ali postoje I ne hvale se time. Ali mogu cudo da naprave.To ne znaci da sex od 7 minuta ne moze da bude I bolji od ovog koji traje 7 sati. Samo su razliciti.

N.

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!
(Milijana, 17. jul 2014 23:06)

Milijana, ako ste sakupili relevantan statisticki uzorak za takvu procenu, kapa dole za vas! :)

Miladin

pre 9 godina

Sex treba da traje dok nisu oboje zadovoljni.
Ako je cura dozivela orgazam prije ima i sledjeci put ne zavrsava se sve na prvom orgazmu momci aman dajte malo uzdrzanosti.

boby srbin

pre 9 godina

Ja tvrdim da je ucestalost sexa jako bitna. Ako imam bas redovan sex onda mogu da guslam koliko hoces (i obicno bude samo 1x), a kad mi prifali sexa i 5 minuta je plafon (onda naravno bude minimum par puta). Eto iskreno, a prosek neka bude 20 minuta.

MisterZ

pre 9 godina

Ja svakog dana dobijam pretece poruke od svoje devojke u kojima navodi da ce me seksualno zlostavljati 3 sata kad joj se budem pojavio na oci. Ne znam da li je to normalno, ali uglavnom tako i bude! :D

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

ne zelim da se hvalim ali ja imam erekciju cak i kada spavam.
Ne mogu da se zasitim svoje devojke. Neko bi rekao da sam lud. Imam osecaj da sam samo rasna zivuljka. xD

mix

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!
(Milijana, 17. jul 2014 23:06)

Bogami,dosta je tu iskustva,ako tvrdis da 40% muskaraca ima problem :)!
Salim se naravno,verovatno je istina i teza po nase musko zdravlje.

žena

pre 9 godina

Tačan odgovor je: dok ona pa onda i on ne dožive orgazam. Pa kako kome. Predugo trajanje seksa je da se ne lažemo - užasno, jer se žena osuši i postane neprijatno, šta više - bolno i neugodno.
To što muški misle da žene vole seks od sat vremena samo pokazuje koliko su neiskusni :/ Žensko sam i ne poznajem nijednu devojku/ženu koja to voli, naprotiv. Retke su žene kojima je to prijatno.

A što se tiče impotencije kod naših muškaraca, moram da se složim sa devojkama koje su je pomenule, istina je, nažalost. Žao mi je naših muškaraca koji su stalno pod nekim stresom, pa nije ni čudo... Teško da nađeš nekog koji samo "može" pa tek onda da ideš do onog "šta može". Govorim o mladim muškarcima, da stvar bude gora... Tuga jedna... Ne znam, verovatno stil života, stres, ishrana, sve to utiče na zdravlje. Ali se zato hvale samo tako :)

Poslato sa windows phone.

pre 9 godina

Kad gutneš plavu pilulicu mož da teraš do sutra. Ona stvar se utvrdi ko kamen i ništa ne oseća. Nema ništa bolje nego kad je sve prirodno bez plavih pomagala.

LUDAK

pre 9 godina

Pa dužina odnosa zavisi i od toga koliko muškarac ima redovan seks. Kada sam posle duže apstitencije našao devojku, bio sam kao loš košarkaš-tri sekunde u reketu. Kako je vreme odmicalo, dužina se povećavala na 30 sekundi, pa na 3 minuta, pa na 30 minuta, sve dok nisam došao u fazu da sam mogao toliko dugo da izdržim, da mi je bolja polovina rekla: Alo čoveče, pa imaš li ti kakve škole ili zanata u rukama, pa ne nožeš one stvari da radiš po ceo dan. Sreća ovladah zanatom pa se više nema vremena za maratonski seks. E sad je problem što boljoj polovini fale maratonski dani, pa mi često govori da bi bilo bolje da dam otkaz jer plata koju primam i nije nešto, da bi baš toliko radio. Bojim se samo da će ovaj seks u zdrav mozak koji mi servira bolja polovina, trajati večno...

uvek ima nesto novo da se nauci

pre 9 godina

E, ovo je lep zenski komentar:

Ako je dobar onda traje bas koliko treba.
(Lena, 18. jul 2014 05:13)

Samo sto muskarci to tesko shvataju, jer svoj seks zele da izmere brojkama, pocevsi od centimetara duzine, preko koliko orgazama do sati trajanja. Vazniji im je kvantitet nego kvalitet dozivljaja.
Sto se mene tice, uz nekih pola sata predigre, 25 minuta je apsolutni plafon, posle toga krece "potera za orgazmom" - sto ga vise juris on je sve dalje i na kraju ostane stomakobolja. A i ta potera vise lici na mehaniku sa pornica.
Recimo da je uz predigru, 15 minuta sasvim OK. Moja zena me je stalno prekorevala sto pokusavam da izigravam maratonca kad to ni ja ni ona nismo (meni je nekako iz mladosti i vrsnjackih hvalisanja ostalo u glavi da dobar ljubavnik mora obavezno da bude maratonac). Cak je iz spavace sobe izbacila sve pokazivace vremena, da ja ne bih mogao da se orijentisem i odredjujem sta je dovoljno dugo a sta ne. Kaze "Seks je trajao dugo ako ja osecam i mislim da je trajao dugo". Nema tu nikakvog pomena o casovima i minutima.

milan

pre 9 godina

Mnogo nebuloza oko komentara.

Ko normalan moze da se seksa +1 sat.

Ne znam da li ste nekada imali seks ali posle n ekog vremena zevojka-zena prestaje da vlazi, tako da +1 sat pa i manje postaje veoma bolno.

Ovo se odnosi i na cure i na muskarce. Nije mi jasno kakve gluposti pisete.

Svima koji su imali seks znaju da posle nekog vremena zena manje vlazi i onda pocinju problemi i bolovi.

.

pre 9 godina

Meni seks sa zenom (inace nemamo po 40 i kusur godina vec smo jako mladi)traje 45 minuta i njoj i tad nije dovoljno stvarno ne znam vise sta zeli.....

Neko

pre 9 godina

Ma mogu celu noc kad mi se devojka svidi nebi se skidao jednom sam poceo u 12 zavrsio oko 4 ujutru i bilo je 7 puta za vece a pritom pauze mozda pola sata za ta 4 sata.Ma pravi sam manijak:-).

Dr. Zec

pre 9 godina

Suma sumarum, oko sat ipo. Najmanje pola sata dobre predigre, minut dobrog seksa I ostalih 59 minuta izvinjavanja. Sto se mene tice netreba mi vise.

koliko kosta kad unutra placem?

pre 9 godina

Kako koliko treba da traje?
Pa 100evra svaki zapoceti sat, pa ti zavrsi pre nego si poceo...
A najskuplje izadju one sto te ne kostaju nista!?
Pa ajd sad ti budi pametan

objektivan

pre 9 godina

Jos jedna bitna stvar koja u tekstu nije spomenuta jeste da li muski deo ima redovan sex. To uveliko moze uticati na trajanje odnosa. Sto se mene tice i iz mog ne tako skromnog iskustva, imao sam dobar sex koji traje 5min npr. negde na javnom mestu ali i dobar sex koji traje satima. Isto tako nekada dodjem do kraja za 10-tak min, a nekada mogu i sat dva. Kako god bilo i koliko god kratko trajalo mogu opet tako da ko voli sex, a pogotovo ko ima partnera za dobar sex moci ce da se igra i uziva koliko god dugo zeli.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Koliko treba da traje dobar seks?

Za mene licno je daleko vaznije S'KIM imati seks od duzine trajanja seksa da bi to bio "dobar seks" !
Niti me svaka zena "podjednako uzbudjuje" niti se ja "podjednako brinem" o svakoj zeni i o tome "kako joj je i da li joj je dovoljno dugo bilo" !
Kojoj nevaljam neka trazi boljeg !

Vaše ime

pre 9 godina

To je isto kao da pitate - koliko treba da traje doručak, ili večera??
Zavisi koliko je ko napaljen, koliko je ko iskusan, koliko se psihički poklapaju partneri, u smislu da jedan nije mnogo perverzniji ili da nije ni malo,.. i td.. A sve to mi i ne primećujemo dok traje seks, a od tih sitnica zavisi i vreme. Erekcija? Pa.... ne znam, ako si u situaciji da imaš seks verovatno ti to neće biti problem sem ako nemaš 87 god.?
Mislim niko na silu ne radi to ili kad nije raspoložen, nego obično kad si napaljen kao mladi majmun... Pričam za većinu, nadam se... naravno da ima dosta njih sa tim problemom, ali onda ispitivanje nisu trebali da vrše u staračkom domu! Momak od 20 god. treba da ima sesk sa dobrom ribicom, i ne može da mu se digne?? Naravno, da nije pijan kao rus..
I šta sam još hteo da napišem...da,..da,,. znači seks treba da traje između 2 min. i 5 sati. Sve ispod toga i preko toga je jako sumnjivo.

Grunf

pre 9 godina

Kako vidim glavni preduslov za dobar sex je da kuuješ tabletice.E kada njih kupiš sve si svoje probleme rešio.Šuriš redom sve.PAti sad neko je proglasio sex posle 10min.predugačkim.E od sada preko 9min. i 59sec.neći ništa da radim pa neka se gospodja žali koliko hoće.Nuka je rekla svoje.Dosta ti je tak kaže nauka.Ključna je erekcija-ko bi rekao.Ja mislio da se računa i ono devet puta za veče.(Ja devet puta penetrirao o on devet puta ispao) mada kada malo ostariš počneš da postavljaš filozfsko pitanje čemu sve tu.Šta sve neće da im padne na pamet.Man ljudi šta god pisali čika da Vam kaže-zapamtite:U seksu baš kao i u politici nije toliko važan odnos snaga koliko snaga odnosa.Pa ko to još meri?Ili je sex dobar ili loš.

Mareee

pre 9 godina

"Znaci da vodjenje ljubavi zavisi samo od muskog polnog organa? Muskarac, tj. penis je centar sveta od koga sve zavisi? Aha, kakva glupost.(jovana s, 17. jul 2014 23:48)"

Sve od tog muškog dela zavisi. Možeš ti da budeš super, i da se meni sviđaš, ali ako so njemu neinteresantna, džabe sve. Seti se sa koliko dečaka si se družila u prvih par razreda osnove škole, a koliko na kraju.

Arakojd

pre 9 godina

Uglavnom po par minuta ciste akcije, nekad jako brzo zavrsim, a jedino sto me vadi je sto ne moram da pravim pauzu posle vrhunca, nastavim bez problema...inace bi bez toga bio propali ljubavnik! ;-)

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Koliko treba da traje? Pa onoliko koliko treba? Ne bi trebalo da bude prekratko ali ni da traje? Znači, podesiti zazore i paljenje pa krenuti i "stići" u pravom trenutku. Sve ostalo je samo prazna odnosno vožnja na "leru".

Mc

pre 9 godina

Joca, 18. jul 2014 09:44)

Nema to veze, jedna moja je zavrsila dok smo pricali telefonom, sta da ti kazem, koliko je snazno mislila na mene. :) Posle joj je bilo krivo sto mibje rekla jer sam je malo zezao. Ako te cura voli mnogo i ne moze bez tebe, dogadjace se i ovo tebi.

zrelo doba

pre 9 godina

Svima koji su imali seks znaju da posle nekog vremena zena manje vlazi i onda pocinju problemi i bolovi.
(milan, 18. jul 2014 08:22)

Onda možeš nastaviti sa baby uljem do sutra. To može biti maraton ili fiskultura ali strast nije. Sex bez strasti i snažnih emocija je uzaludno gubljenje vremena. Ko se toga sutradan seća?
Sex nije samo snošaj, već čitav doživljaj sa zavođenjem, predigrom, šaputanjem i maženjem. Strastveni sex 5-10 minuta, efektivnog snošaja. Svrha seksa je orgazam, i to što burniji. Što je veća strast, orgazam je snažniji, i pre nastupi. Bolje dva-tri vezana kraća snošaja sa orgazmima, nego jedan maraton sa svim eksperimentima i promenama taktike.

zlatko baotić

pre 9 godina

Ma, ja se ne bih samo skkidao za tih jadnih 7 ili 10 minuta. Kod mene seks traje od 40 minuta (kraći) pa do sat i po (duži). KJad sam bio mlađi, trajao je i po 2 i po sata.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

ne zelim da se hvalim ali ja imam erekciju cak i kada spavam.
Ne mogu da se zasitim svoje devojke. Neko bi rekao da sam lud. Imam osecaj da sam samo rasna zivuljka. xD

Neko

pre 9 godina

Ma mogu celu noc kad mi se devojka svidi nebi se skidao jednom sam poceo u 12 zavrsio oko 4 ujutru i bilo je 7 puta za vece a pritom pauze mozda pola sata za ta 4 sata.Ma pravi sam manijak:-).

zlatko baotić

pre 9 godina

Ma, ja se ne bih samo skkidao za tih jadnih 7 ili 10 minuta. Kod mene seks traje od 40 minuta (kraći) pa do sat i po (duži). KJad sam bio mlađi, trajao je i po 2 i po sata.

Ral

pre 9 godina

Najvise mrzim kad muskarci pocnu da mi se hvale, brate, kad ja pocnem, dva sata, tri sata, ne stajem, nije mogla da stoji. Odmah znam da laze. Iskreno, ne hvalim se, ali iskusan sam. Nijedan seks koji je toliko trajao nije bio dobar. U stvari, nisam nijedan te duzine ni imao. Ali sam zato imao vise puta za noc, po plafon dvadesetak minuta. I to je sasvim dovoljno da bude savrseno. I to sam mogao kao mladji. Sad sa svojih 30 godina, vec primetim smanjenu kondiciju, sad dva puta izvucem bez problema, sve preko toga mi je vise mucenje. A trajanje, ponavljam, 20ak minuta, i da uziva i ona i on. Nemojte biti kompleksasi i samo ispadati glupi pisanjem o nekim satima, vekovima, milenijumima tokom kojih vi ne stajete. Lep pozdrav svima koji vole seksualne odnose. :)

.

pre 9 godina

Meni seks sa zenom (inace nemamo po 40 i kusur godina vec smo jako mladi)traje 45 minuta i njoj i tad nije dovoljno stvarno ne znam vise sta zeli.....

Milijana

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!

Zoki

pre 9 godina

Najvece probleme sa erekcijim imaju mladi muskarci koji svakig proleca hoce posto-poto da u teretanama nabiju sopstvene musice. A onda beogradskim ulicama u vrlo oskudnim majicama ih prepotentno pokazuju. Ti su najslabiji u errkciji i najvise imaju problema u zadovoljavanju suprotnog pola.

moje ime

pre 9 godina

sex se upraznjava da bi oba partnera uzivala tokom istog i dozivela vrhunac uzivanja tj. orgazam . posto kao muskarac bez kontrole dozivim orgazam najcesce u prvih pet do deset minuta , kazem najcesce jer ima situacija ( pod dejstvom alkohola ili odredjenih narkotika ili veoma rano ujutro ) kada to nije slucaj nego potraje do gubitka erekcije bez orgazma , onda se uvek potrudim da se kontrolisem jer mi je stalo da i moj partner ( u mom slucaju moja supruga ) uziva i isto tako dozivi orgazam . statistiku ne vodimo , ali recimo da u 7 - 8 slucajeva od 10 supruga dozivi orgazam . doduse ona kaze da je bilo ok i bez orgazma . jos uvek ne znam da li da joj verujem :) . inace u ovih 7 - 8 " uspesnih " valjanja su uracunati i oni sa stimulacijama drugim ogranima naseg tela , a ne samo polnim if you know what i mean ...

Ana, Beograd

pre 9 godina

ne zelim da se hvalim ali ja imam erekciju cak i kada spavam. Ne mogu da se zasitim svoje devojke. Neko bi rekao da sam lud. Imam osecaj da sam samo rasna zivuljka.
(Nesalomivi-novosadjanin, 17. jul 2014 22:39) - NE VERUJTE OVAKVIM HVALISAVCIMA, JER NE POSTOJE!

Miladin

pre 9 godina

Sex treba da traje dok nisu oboje zadovoljni.
Ako je cura dozivela orgazam prije ima i sledjeci put ne zavrsava se sve na prvom orgazmu momci aman dajte malo uzdrzanosti.

zena

pre 9 godina

Zao mi je muskarci ali postoje I oni muskarci koji mogu bukvalno satima!!!! Jako su retki ali postoje I ne hvale se time. Ali mogu cudo da naprave.To ne znaci da sex od 7 minuta ne moze da bude I bolji od ovog koji traje 7 sati. Samo su razliciti.

OLIVERA

pre 9 godina

Slusajte vi Oliveru! Najlosiji muskarci u seksu su oni dvometrasi sto razmaknutim rukama napumpano hodaju Terazijem! To potentni hodanje izbija iz njih svu onu erotiku i erekciju. Sasvim hednostavan i prirodan muskarac je dobar ljubavnik!

Moma

pre 9 godina

Statistika pokazuje da je prosecan polni organ muskaraca sa naseg podrucja: 13,5 - 14cm! Previse se hvalimo da smo potentni lazirajzci sami sebe!

Vaše ime

pre 9 godina

To je isto kao da pitate - koliko treba da traje doručak, ili večera??
Zavisi koliko je ko napaljen, koliko je ko iskusan, koliko se psihički poklapaju partneri, u smislu da jedan nije mnogo perverzniji ili da nije ni malo,.. i td.. A sve to mi i ne primećujemo dok traje seks, a od tih sitnica zavisi i vreme. Erekcija? Pa.... ne znam, ako si u situaciji da imaš seks verovatno ti to neće biti problem sem ako nemaš 87 god.?
Mislim niko na silu ne radi to ili kad nije raspoložen, nego obično kad si napaljen kao mladi majmun... Pričam za većinu, nadam se... naravno da ima dosta njih sa tim problemom, ali onda ispitivanje nisu trebali da vrše u staračkom domu! Momak od 20 god. treba da ima sesk sa dobrom ribicom, i ne može da mu se digne?? Naravno, da nije pijan kao rus..
I šta sam još hteo da napišem...da,..da,,. znači seks treba da traje između 2 min. i 5 sati. Sve ispod toga i preko toga je jako sumnjivo.

Zvoncica

pre 9 godina

"Koliko treba da traje dobar seks?"

Pa...kako za koga. Meni je recimo dobar onaj koji traje desetak minuta dok moj decko smatra da se nista ispod 30 minuta ne racuna...i tako, uglavnom se nadjemo negde na 20 :)

koliko kosta kad unutra placem?

pre 9 godina

Kako koliko treba da traje?
Pa 100evra svaki zapoceti sat, pa ti zavrsi pre nego si poceo...
A najskuplje izadju one sto te ne kostaju nista!?
Pa ajd sad ti budi pametan

Mc

pre 9 godina

Joca, 18. jul 2014 09:44)

Nema to veze, jedna moja je zavrsila dok smo pricali telefonom, sta da ti kazem, koliko je snazno mislila na mene. :) Posle joj je bilo krivo sto mibje rekla jer sam je malo zezao. Ako te cura voli mnogo i ne moze bez tebe, dogadjace se i ovo tebi.

uvek ima nesto novo da se nauci

pre 9 godina

E, ovo je lep zenski komentar:

Ako je dobar onda traje bas koliko treba.
(Lena, 18. jul 2014 05:13)

Samo sto muskarci to tesko shvataju, jer svoj seks zele da izmere brojkama, pocevsi od centimetara duzine, preko koliko orgazama do sati trajanja. Vazniji im je kvantitet nego kvalitet dozivljaja.
Sto se mene tice, uz nekih pola sata predigre, 25 minuta je apsolutni plafon, posle toga krece "potera za orgazmom" - sto ga vise juris on je sve dalje i na kraju ostane stomakobolja. A i ta potera vise lici na mehaniku sa pornica.
Recimo da je uz predigru, 15 minuta sasvim OK. Moja zena me je stalno prekorevala sto pokusavam da izigravam maratonca kad to ni ja ni ona nismo (meni je nekako iz mladosti i vrsnjackih hvalisanja ostalo u glavi da dobar ljubavnik mora obavezno da bude maratonac). Cak je iz spavace sobe izbacila sve pokazivace vremena, da ja ne bih mogao da se orijentisem i odredjujem sta je dovoljno dugo a sta ne. Kaze "Seks je trajao dugo ako ja osecam i mislim da je trajao dugo". Nema tu nikakvog pomena o casovima i minutima.

LUDAK

pre 9 godina

Pa dužina odnosa zavisi i od toga koliko muškarac ima redovan seks. Kada sam posle duže apstitencije našao devojku, bio sam kao loš košarkaš-tri sekunde u reketu. Kako je vreme odmicalo, dužina se povećavala na 30 sekundi, pa na 3 minuta, pa na 30 minuta, sve dok nisam došao u fazu da sam mogao toliko dugo da izdržim, da mi je bolja polovina rekla: Alo čoveče, pa imaš li ti kakve škole ili zanata u rukama, pa ne nožeš one stvari da radiš po ceo dan. Sreća ovladah zanatom pa se više nema vremena za maratonski seks. E sad je problem što boljoj polovini fale maratonski dani, pa mi često govori da bi bilo bolje da dam otkaz jer plata koju primam i nije nešto, da bi baš toliko radio. Bojim se samo da će ovaj seks u zdrav mozak koji mi servira bolja polovina, trajati večno...

MisterZ

pre 9 godina

Ja svakog dana dobijam pretece poruke od svoje devojke u kojima navodi da ce me seksualno zlostavljati 3 sata kad joj se budem pojavio na oci. Ne znam da li je to normalno, ali uglavnom tako i bude! :D

boby srbin

pre 9 godina

Ja tvrdim da je ucestalost sexa jako bitna. Ako imam bas redovan sex onda mogu da guslam koliko hoces (i obicno bude samo 1x), a kad mi prifali sexa i 5 minuta je plafon (onda naravno bude minimum par puta). Eto iskreno, a prosek neka bude 20 minuta.

Mareee

pre 9 godina

"Znaci da vodjenje ljubavi zavisi samo od muskog polnog organa? Muskarac, tj. penis je centar sveta od koga sve zavisi? Aha, kakva glupost.(jovana s, 17. jul 2014 23:48)"

Sve od tog muškog dela zavisi. Možeš ti da budeš super, i da se meni sviđaš, ali ako so njemu neinteresantna, džabe sve. Seti se sa koliko dečaka si se družila u prvih par razreda osnove škole, a koliko na kraju.

milan

pre 9 godina

Mnogo nebuloza oko komentara.

Ko normalan moze da se seksa +1 sat.

Ne znam da li ste nekada imali seks ali posle n ekog vremena zevojka-zena prestaje da vlazi, tako da +1 sat pa i manje postaje veoma bolno.

Ovo se odnosi i na cure i na muskarce. Nije mi jasno kakve gluposti pisete.

Svima koji su imali seks znaju da posle nekog vremena zena manje vlazi i onda pocinju problemi i bolovi.

objektivan

pre 9 godina

Jos jedna bitna stvar koja u tekstu nije spomenuta jeste da li muski deo ima redovan sex. To uveliko moze uticati na trajanje odnosa. Sto se mene tice i iz mog ne tako skromnog iskustva, imao sam dobar sex koji traje 5min npr. negde na javnom mestu ali i dobar sex koji traje satima. Isto tako nekada dodjem do kraja za 10-tak min, a nekada mogu i sat dva. Kako god bilo i koliko god kratko trajalo mogu opet tako da ko voli sex, a pogotovo ko ima partnera za dobar sex moci ce da se igra i uziva koliko god dugo zeli.

Dr. Zec

pre 9 godina

Suma sumarum, oko sat ipo. Najmanje pola sata dobre predigre, minut dobrog seksa I ostalih 59 minuta izvinjavanja. Sto se mene tice netreba mi vise.

N.

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!
(Milijana, 17. jul 2014 23:06)

Milijana, ako ste sakupili relevantan statisticki uzorak za takvu procenu, kapa dole za vas! :)

žena

pre 9 godina

Tačan odgovor je: dok ona pa onda i on ne dožive orgazam. Pa kako kome. Predugo trajanje seksa je da se ne lažemo - užasno, jer se žena osuši i postane neprijatno, šta više - bolno i neugodno.
To što muški misle da žene vole seks od sat vremena samo pokazuje koliko su neiskusni :/ Žensko sam i ne poznajem nijednu devojku/ženu koja to voli, naprotiv. Retke su žene kojima je to prijatno.

A što se tiče impotencije kod naših muškaraca, moram da se složim sa devojkama koje su je pomenule, istina je, nažalost. Žao mi je naših muškaraca koji su stalno pod nekim stresom, pa nije ni čudo... Teško da nađeš nekog koji samo "može" pa tek onda da ideš do onog "šta može". Govorim o mladim muškarcima, da stvar bude gora... Tuga jedna... Ne znam, verovatno stil života, stres, ishrana, sve to utiče na zdravlje. Ali se zato hvale samo tako :)

Poslato sa windows phone.

pre 9 godina

Kad gutneš plavu pilulicu mož da teraš do sutra. Ona stvar se utvrdi ko kamen i ništa ne oseća. Nema ništa bolje nego kad je sve prirodno bez plavih pomagala.

mix

pre 9 godina

Nasi muskarci su nazalost cesto impotentni! Ali Izigravaju macho muskarce. Iz iskustva bih procenila da dobrih 40% muskaraca u beogradu je impotentno. I sve ih he vise, verovatno zbog stresa!
(Milijana, 17. jul 2014 23:06)

Bogami,dosta je tu iskustva,ako tvrdis da 40% muskaraca ima problem :)!
Salim se naravno,verovatno je istina i teza po nase musko zdravlje.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Koliko treba da traje dobar seks?

Za mene licno je daleko vaznije S'KIM imati seks od duzine trajanja seksa da bi to bio "dobar seks" !
Niti me svaka zena "podjednako uzbudjuje" niti se ja "podjednako brinem" o svakoj zeni i o tome "kako joj je i da li joj je dovoljno dugo bilo" !
Kojoj nevaljam neka trazi boljeg !

Arakojd

pre 9 godina

Uglavnom po par minuta ciste akcije, nekad jako brzo zavrsim, a jedino sto me vadi je sto ne moram da pravim pauzu posle vrhunca, nastavim bez problema...inace bi bez toga bio propali ljubavnik! ;-)

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Koliko treba da traje? Pa onoliko koliko treba? Ne bi trebalo da bude prekratko ali ni da traje? Znači, podesiti zazore i paljenje pa krenuti i "stići" u pravom trenutku. Sve ostalo je samo prazna odnosno vožnja na "leru".

Grunf

pre 9 godina

Kako vidim glavni preduslov za dobar sex je da kuuješ tabletice.E kada njih kupiš sve si svoje probleme rešio.Šuriš redom sve.PAti sad neko je proglasio sex posle 10min.predugačkim.E od sada preko 9min. i 59sec.neći ništa da radim pa neka se gospodja žali koliko hoće.Nuka je rekla svoje.Dosta ti je tak kaže nauka.Ključna je erekcija-ko bi rekao.Ja mislio da se računa i ono devet puta za veče.(Ja devet puta penetrirao o on devet puta ispao) mada kada malo ostariš počneš da postavljaš filozfsko pitanje čemu sve tu.Šta sve neće da im padne na pamet.Man ljudi šta god pisali čika da Vam kaže-zapamtite:U seksu baš kao i u politici nije toliko važan odnos snaga koliko snaga odnosa.Pa ko to još meri?Ili je sex dobar ili loš.

zrelo doba

pre 9 godina

Svima koji su imali seks znaju da posle nekog vremena zena manje vlazi i onda pocinju problemi i bolovi.
(milan, 18. jul 2014 08:22)

Onda možeš nastaviti sa baby uljem do sutra. To može biti maraton ili fiskultura ali strast nije. Sex bez strasti i snažnih emocija je uzaludno gubljenje vremena. Ko se toga sutradan seća?
Sex nije samo snošaj, već čitav doživljaj sa zavođenjem, predigrom, šaputanjem i maženjem. Strastveni sex 5-10 minuta, efektivnog snošaja. Svrha seksa je orgazam, i to što burniji. Što je veća strast, orgazam je snažniji, i pre nastupi. Bolje dva-tri vezana kraća snošaja sa orgazmima, nego jedan maraton sa svim eksperimentima i promenama taktike.