Hoće li biti Gay Pride...

Gledam ovo dizanje atmosfere oko "Parade Ponosa" i moram reći da me sva događanja asociraju na ono što smo imali prošle godine.

Piše: Drago Kovačević
Tekst preuzet sa Bloga B92
Foto: coscurro, www.sxc.hu

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

17:35

Default images

Parada je zakazana za 10. oktobar. Dačić se, kao i prošle godine kune da će policija zaštititi učesnike, imovinu i šta ti ja znam šta sve neće štiti..Njegov drugar "Palma" priča što i lani s tim što ove godine dodaje da će u kući isključiti struju da ko od neposlušnih ukućana ne bi slučajno uključio TV..što je sigurno, sigurno je.

Poverenica za zaštitu od diskriminacije traži uzdržanost u izjavama. Čiplić priča što i lani, a njegova i tako ne vredi pola lule duvana.

Crkva i Amfilohije još ćute, ali oni se obično javljaju dva dana pre i kazaće što i lani - Sodoma i Gomora.

Srpski fašisti i nacisti rade isto što su i ranije radili..Njihovi sajtovi, forumi i blogovi puni su pretnji. Prete pod punim imenom svojim i svojih organizacija i "obećavaju" što i lani...krv, nasilje i napad na povorku. Jedino još nisu ispisali poruke mržnje po gradskim fasadama. Država, sudovi i tužilaštva rade isto što i lani. Ne diraju fašiste, mada su još lani pokrenuli neke kvazipostupke za zabranu tih organizacija.

Sve mi se čini i ne bih bio iznenađen da čitav scenarij i čitav ishod bude kao lani..Da premijer na dan održavanja pozove organizatore i saopšti kako im ne može garantovati bezbednost u gradu, ali da bi mogao recimo u Dobanovcima ili Progaru..I da ovi odustanu jer im ništa drugo ne preostaje.

Ako vlast proceni da bi joj održavanje parade uticalo na rejting, odnosno da bi im to moglo skinuti koji procenat glasača, biće baš kao lani i nikako drugačije.

Jedino bi moglo pomoći da ih ko iz EU pritisne. Da im kaže kako Srbija nije ni Rusija ni Jamajka i da bi morali voditi računa o poštovanju ljudskih prava i sloboda, vlastitim zakonima i civilizacijskim dostignućima.

Sve zaista preterano liči na prošlogodišnji scenarij u kome je ispalo da je ulica pobedila državu, a zapravo je država pustila nasilnike da zabrane ono što država ne sme zabraniti. Da opravdaju ono zbog čega ih država toleriše... Hajde da vidimo..Što bi reko čika Marks - "Praksa je najbolji kriterijum istine"..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: