Svima je želja „Pesma Evrovizije“

Izvor: B92

Petak, 09.01.2009.

12:37

Default images

Za sada je doneta konačna odluka za Hrvatsku - Ana Bebić i Igor Cukrov su se automatski plasirali u finale „Dore” (hrvatska verzija „Beovizije”). Pesmu za Igora Cukrova pripremili su član žirija „Operacije trijumf” Tonči Huljić i njegova supruga Vjekoslava, dok su Aninu pesmu koja će se najverovatnije zvati „Mrzim spore stvari” uradili Miro Buljan i Neno Ninčević.

- Oduvek sam htela da idem na „Doru”. To mi je zaista izazov. Želim se što bolje spremiti. Imam jako dobru pesmu, veoma sam zadovoljna. I, naravno, volela bih da odem na „Evroviziju” – rekla je za „Blic” Ana Bebić.

Kada je u pitanju „Beovizija”, konkurs traje još nekoliko nedelja, a Goran Stamenković, čelni čovek producentske kuće „Emotion”, kaže da će u toku ove nedelje doneti odluku koji će studenti iz Srbije dobiti priliku da se bore za odlazak na „Evroviziju”.

- Na „Beoviziji” ćemo najverovatnije učestvovati sa dve, ako ne i tri pesme. U planu nam je da se većina studenata iz Srbije takmiči. Sve zavisi od pesama - objašnjava Stamenković, a mi podsećamo da su iz Srbije tokom serijala jak utisak ostavili Đorđe, Sajko, Milica, Danijel…

Nina Petković bi bila logičan izbor za Crnu Goru, ali se još uvek ne znaju tačni uslovi takmičenja u ovoj zemlji. Prošle godine predstavnik se birao na „Monteviziji”, a ove godine postoji mogućnost da stručni žiri odabere pevača koji će otići u Moskvu.

Takva praksa se, recimo u Bosni, koristi već dugo, te je takođe neizvesno da li će pobednik „Operacije trijumf” Adnan Babajić dobiti priliku za odlazak na „Evroviziju”.
- Dok sam bio u kući, dobio sam informacije da sam izabran da predstavljam Bosnu na „Evroviziji”. Sada vidim da je to bio nesporazum. Ja bih zaista voleo da odem na „Evroviziju” - kaže Adnan.

Stamenković objašnjava da bi se rado odazvali na poziv.
- Ukoliko u Bosni i Hercegovini budu želeli pomoć od nas, mi smo radi da učestvujemo – rekao je Stamenković, a ako se u obzir uzme to da je članica bosanske delegacije na „Evroviziji” Ismeta Dervoz bila i u žiriju „Operacije trijumf” - ništa nije isključeno.

Za Makedonca Aleksandra Belova zato nema dileme. On će se u svojoj zemlji sigurno takmičiti na „Skoplje festivalu”, samo još nije odlučeno s kojom numerom.
- Drago mi je što sam dobio šansu da se takmičim i borim za to da svoju zemlju predstavljam na „Evroviziji”. Biće mi velika čast ako u Moskvi budem predstavljao Makedoniju - kaže Aleksandar za „Blic”.

Adnan u Živinicama dočekan kao Elvis

Dok se u kući mučio sa engleskim jezikom i pesmom „Viva Las Vegas”, Adnan Babajić iz Živinica, pobednik „Operacije trijumf”, nije ni sanjao da će u svom rodnom mestu biti dočekan kao ovaj muzički velikan. Bela limuzina, hiljade i hiljade fanova, puna sportska dvorana, lokalni folk pevači pevaju u njegovu čast… Pobednik nije znao šta ga je snašlo kada je stupio na tle svog rodnog grada i kada je masa počela da uzvikuje njegovo ime, limuzina od gužve nije mogla da prođe ulicama, a narod ga je grlio, vukao za rukav, ljubio, pokušavao da izvuče iz limuzine. Adnan je u čast svojih fanova u dvorani otpevao nekoliko pesama, između ostalih i sevdalinke…
- Hvala vam, sve vas volim, ovo je vaš pehar, zajedno smo ga osvojili - uzvikivao je Adnan.

Spotovi za Anu, Milicu i Danijela

Ana Bebić i Milica Majstorović u finalu „Operacije trijumf” premijerno su izvele pesme „Preživeću” i „Savršeni par”, a u toku su završne pripreme za Danijelovu pesmu „Javna tajna” koju je napravio Skaj Vikler tokom svog boravka na akademiji. Ove tri pesme će uskoro dobiti i spotove.
- Ono što je dobro je da su se posle samo jednog dana Anina i Milicina pesma vrte po celom regionu, te imaju više od pedeset hiljada poseta na „youtubu”, što pokazuje da već imamo dve zvezde, a nadam se da će i ostale nove pesme biti tako uspešne - kaže Stamenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: