Diva s dušom

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2008.

09:58

Default images

Kaliopi Bukle još jednom je dokazala da je nesuđena pop kraljica Balkana. Makedonska pop diva, koja je nedavno bila gost akademije „Operacije Trijumf", u Pozorištu na Terazijama izvela je muzički performans kojim je promovisala novi album „Želim ti reći" i vratila sve fanove u vreme kad je njen hit „Rođeni" postajao deo svetske pop istorije.

Energična pevačica, koja će uskoro s Halidom Bešlićem snimiti duetsku pesmu, za Press je istakla da sledi svoje instinkte, dušu i srce i da nije spremna na kompromise koji bi je vratili u komercijalne vode.

- Ne pristajem na kompromise i srećna sam što mogu da radim s kim hoću i stvaram muziku koju volim. Saradjujem samo sa ljudima s kojima mi se duša složi. Halid je u duši džezer i roker, i pri tom izuzetan čovek. Bila sam opčinjena njim i iznenada mi se u glavi stvorila muzika koju sam želela da otpevamo, ukoliko prihvati. Na moju sreću, prihvatio je, a naša zajednička prijateljica Alka Vuica napisala je dirljivu priču - navodi Kaliopi.

Popularna Makedonka kaže da je, kao pedagog (radila kao profesor pevanja u Švajcarskoj), uvek oduševljena talentovanim mladim ljudima koji slede njen put.

- U „Operaciji Trijumf" nastupila sam sa dve predivne pevačice - Mikom Kostić i Sonjom Bakić, koje su me oduševile. Bilo mi je veoma žao kada sam videla da je Mika ispala iz daljeg takmičenja, jer sam sigurna da je vredelo da ona ostane na akademiji. Nedavno me je pozvala da mi se zahvali na podršci, što se meni dopalo, jer volim kada se mladi ljudi bore, i uskoro ću da joj napravim jednu lepu kompoziciju, kao što sam joj i obećala - kaže Kaliopi.

Vesna Zmijanac mi je provokacija!

Kaliopi kaže da saradnja s Halidom nije skretanje u narodnjačke vode: - Samo spajam srodne melodije i ritmove. Srećna sam što mogu da isprovociram publiku. U tome vidim draž. Halid mi je provokacija, kao što su i Vesna Zmijanac i još neki pevači koji su po vokaciji narodnjaci. I Sting je imao provokacije na tu temu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: