Crytek tužio developere igre Star Citizen

Izgleda da razvojni studio igre Star Citizen, Cloud Imperium Games, još uvek nije skroz raskrstio sa Crytekom, pošto je sada pokrenuta tužba zbog kršenja ugovora i autorskih prava, iako su pre godinu dana objavili prestanak korišćenja njihovog endžina i prešli na Amazonov Lumberyard enžin.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

11:10

Crytek tužio developere igre Star Citizen
Foto: Youtube Screenshot

U tužbi su iz Cryteka izjavili kako su developeri nastavlili sa upotrebom njihovog endžina i uklonili sve moguće oznake njegovog doprinosa, što ide na štetu kompaniji koja ga poseduje.

“Tuženi su znali Crytekovo pravo da prikazuju svoje zaštitne znake u Star Citizen video igri i druge marketniške materijale koji su bili značajna komponenta ugovora o licenci za igru. A ipak, do 24. septebra 2016. godine, suosnivač studija, Kris Roberts, je javno umanjivao Crytekov doprinos Star Citizenu, izjavom da endžin igre ne zove CryEngine, već Star Engine”.

Ubrzo je, posredstvom sajta Polygon, stigao odgovor iz Cloud Imperium Games: “Svesni smo tužbe koju je Crytek pokrenuo protiv nas. Mi CryEngine nismo koristili od kako smo prešli na Amazonov Lumberyard. Ovo je bezvredna tužba od koje ćemo se žustro braniti, uključujući i povraćaj svih troškova od Cryteka nastalih u ovom slučaju.”

Kompletnu tužbu možete pronaći ovde, a do razrešenja ćemo se verovatno načekati.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: