WhatsApp dostigao broj od milijardu korisnika

Čuvena više-platformska mobilna aplikacija za razmenu poruka koja se nalazi u vlasništvu kompanije Facebook dosegla je nedavno broj od milijardu korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2016.

09:50

WhatsApp dostigao broj od milijardu korisnika
Foto: Álvaro Ibáñez/ Flickr.com

To su prilično dobre vesti za njenog izvršnog direktora Marka Zakerberga koji je pre dve godine odlučio da WhatsApp kupi za 19 milijardi dolara, verujući da će jednog dana postati jedna od najkorišćenijih platformi za komunikaciju na svetu.

Uprkos tome što ne donosi novac, svakako je popularnija od Facebook-a, koji je nedavno premašio broj ju od 800 miliona korisnika.

Pre kupovine, WhatsApp je u proseku koristilo 450 miliona korisnika mesečno, i donosio zaradu od oko 10.8 miliona dolara godišnje. Najveći deo sume poticao je od korisnika koji su za njeno korišćenje na godišnjem nivou plaćali 0.99 dolara.

Zakerberg je ovu praksu ukinuo prošlog meseca i izjavio da će WhatsApp ostati oslobođen reklama. Kompanija želi da aplikaciju pretvori u sredstvo koje će najviše biti korišćeno u sferi biznisa, odnosno pomoću kojeg će kompanije efikasno moći da ostvare komunikaciju sa klijentima.

One billion people now use WhatsApp. Congrats to Jan, Brian and everyone who helped reach this milestone! WhatsApp's...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, February 1, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: