Googleov misteriozni objekat pod istragom

Googleov misteriozni objekat koji ova kompanija gradi na jednoj barži u zalivu San Franciska privukao je veliku pažnju javnosti i medija, ali i američke Obalske straže i Komisije za očuvanje i zaštitu zaliva.

Tehnopolis

Izvor: Dnevnik.hr

Petak, 06.12.2013.

08:51

Default images

Direktor komisije Leri Goldzband rekao je novinarima Reutersa da je istraga počela prošle nedelje, a komisija želi da sazna kakve su sve dozvole potrebne za izgradnju ovakvog objekta i da li ih Google ima.

Dodao je da je reč o preliminarnoj istrazi i da ga je ekipa iz Googlea obavestila da trenutno radi na promenama u dizajnu barže što je od njih tražila Obalska straža.

Na Reutersu napominju da su te promene deo “standardne procedure” Obalske straže koja uvek ispituje nove građevine, njihovu sigurnost i uticaj na okolinu.

S obzirom na to da iz Googlea ranije nisu davali nikakve informacije o ovom misterioznom objektu, brojni novinari su nagađali da bi to mogao da bude plutajući centar za skladištenje podataka ili mobilna trgovina, ali će ga ova kompanija najverovatnije iskoristiti kao interaktivni izložbeni prostor u kojem će ljudi moći da saznaju sve o novim tehnologijama i njihovim proizvodima.

Trenutna istraga ipak nije vezana za samu namenu barže, već za njenu konstrukciju i dozvole za gradnju.

Istraga bi trebalo da traje nekoliko nedelja tokom kojih bi trebalo da se sazna ko je vlasnik pristaništa na kojem se nalazi ovaj Googleov objekat, a možda i njegova namena, odnosno da li je zaista reč o izložbenom prostoru ili Google ima neke druge planove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: