Spomenik Stivu Džobsu u Rusiji

Ruski grad Sankt Peterburg dobiće spomenik posvećen Stivu Džobsu.

Tehnopolis

Izvor: Mikro, Mashable

Sreda, 25.07.2012.

14:35

Default images

Kompanija The Foundation of IT Progress otvorila je konkurs za najbolji koncept spomenika koji će biti postavljen na glavnom trgu u Sankt Peterbugu, jer se ovaj grad smatra središtem IT industrije u Rusiji, piše Mashable.

Ideja o postavljanju spomenika jednom od osnivača kompanije Apple je to što je, prema mišljenju organizatora konkursa, on pomogao da se IT tehnologija omasovi, a učesnici konkursa mogu predlagati različita rešenja - od klasičnog spomenika do moderne elektronske instalacije.

Pobednik konkursa dobiće novi iPad, druga nagrada je iPhone 4S, a treba iPhone 4, a odabir će zavisiti od glasova internet korisnika i sutrčnog žirija.

Lokacija novog spomenika biće određena kad gradske vlasti i nosioci projekta odobre njegov koncept, materijal i razmere.

Entuzijasti iz Novosibirska takođe žele da postave spomenik Stivu Džobsu u blizini svog grada, a jedan tamošnji stanovnik je počeo da sakuplja sredstva za njegovu izgradnju.

Bronzana statua Stiva Džobsa otkrivena je u decembru prošle godine u Budimpešti, a izrađena je na inicijativu Gabora Bojara, čelnika tamošnje softverske kompanije Grafisoft (Graphisoft), kome je Džobs pomagao u poslovanju. Pored toga, brazilski grad Žundiai (u blizini Sao Paula) nazvao je jednu ulicu po Stivu Džobsu, a Madrid je pored ulice njegovim imenom nazvao i jedan javni prostor i jednu kulturnu instituciju.

Više o konkursu možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: