Galaxy Tab zabranjen u Australiji

Australijski sud doneo je odluku o zabrani prodaje Samsung Galaxy Taba 10.1 sve dok se ne ispita kompletan slučaj sa spornim patentima, što može potrajati par meseci.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

09:04

Default images

Sudija Anabel Benet rekla je da je razmatrala oba slučaja, dozvoliti prodaju dok se suđenje ne sprovede do kraja ili je zabraniti, odnosno uticaj takve odluke na obe strane.

Ukoliko bi se prodaja dozvolila, Apple bi mogao biti znatno oštećen, dok bi u suprotnom slučaju Samsung samo izgubio deo prihoda, smatra ona.

Nakon ove odluke iz Samsunga je stiglo zvanično obaveštenje u kome se navodi da su veoma razočarani presudom.

"Samsung će preuzeti sve neophodne mere, uključujući pravne akcije, kako bi osigurao da naši inovativni proizvodi budu dostupni korisnicima".

Ova kompanija ima pravo žalbe na odluku koju može podneti u narednih 14 dana.

Inače, Samsung je nedavno ponudio nagodbu Appleu, kako bi ova kompanija odustala od zahteva za zabranom prodaje i omogućila Samsungu lansiranje spornog uređaja u Australiji, ali je Apple taj predlog odbio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: