Google ipak predaje disk Nemcima?

Iako je rok za predaju diska sa slučajno prikupljenim podacima koje je zabeležilo Google Street View vozilo istekao 27.maja, Google te podatke nije predao.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2010.

10:44

Default images

Iz kabineta nemačkog Komesarijata za informacije osim ovog diska, zahtevali su i druge, tehničke informacije, kao i predaju samog vozila, radi ispitivanja.

Google je te ostale zahteve ispunio, ali je disk i dalje ostao u njihovom vlasništvu, zbog, kako kažu, bojazni da će to dovesti do mogućih “pravnih izazova” prenosi BBC.

Iako se Google poziva na nemački zakon, dr Johans Kaspar iz Komesarijata kaže da se konsultovao sa generalnim tužiocem iz Hamburga koji ga je uverio da Google neće učiniti ništa nezakonito predajom diska sa podacima.

Dr Kaspar je izjavio da očekuje da Google objasni kako je uspeo da prikupi privatne informacije koje pripadaju pojedincima i biznismenima širom sveta.

U međuvremenu čelni ljudi iz Googlea pristali su na dogovor, i ovih dana nemačke vlasti trebalo bi da dobiju na uvid pomenute podatke.

“Da budemo jasni oko svega ovoga – zabrljali smo. Ali ako ste iskreni oko svojih grešaka, najbolja odbrana je da to više ne ponovite”, rekao je Erik Šmit, Google CEO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: