Njeno lice je ponovo lepo: "Moji ožiljci su sada deo mene"

"Koliko toga jedan čovek može da podnese?", pita se Dana Vulin hrabra Australijanka srpskog porekla, koja je preživela horor kada ju je ljubomorna žena zapalila. Iako joj lekari nisu predviđali svetlu budućnost Dana je pokazala šta sve mogu snaga, hrabrost i volja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2014.

10:29

Default images

Dvadesetosmogodišnja Dana iz Perta preživela je opekotine trećeg stepena na više od 60 odsto površine tela u brutalnom napadu koji je doživela pre dve i po godine. Doktori su bili ubeđeni da Dana neće preživeti, ali ona ih je razuverila.

Danu je napala ljubomorna Natalija Dimitrovska, koja je pod dejstvom droge upala u njen dom, polila je alkoholnim rastvorom i zapalila, a sve to zato što je na jednoj zabavi pričala s njenim bivšim suprugom.

Tog kobnog 16. februara Dana je bila kod kuće. "Zdravo Dano", rekao je ženski glas. Pred njom je stajala Natali, ljubomorna supruga čoveka po imenu Edin kog je Dana upoznala na novogodišnjoj zabavi. Sekund potom Natali je zamahnula flašom alkoholnog rastvora koji se rasuo po Dani. Ona i njen muški pomagač pobegli su smejući se. Ona je napad planirala jer je, kako kaže želela da "uništi to lepo lice".

Iako je Dimitrovska osuđena na 17 godina zatvora, posledice doživotne kazne snosiće Dana. Ona je u emisiji "Sunday Night“ govorila o svojim osećanjima kada se probudila u bolnici.

"To je bio trenutak kada sam u sebi umirala. Znala sam da se neće desiti čudo. Moja duša je umrla i ja sam bila uništena“, ispričala je.
Brojne operacije, presađivanje kože na delove izgorelog tela, svakodnevne terapije sa psiholozima i kozmetički zahvati bili su deo njene svakodnevnice godinama.

"Nikada u životu nisam pomislila da ću u ogledalu ponovo videti staru Danu“, rekla je ona dodajući da je nedavno krenula u teretanu – "Ako je moje telo uništeno od opekotina, barem ću imati zategnutu zadnjicu. Želim da drugi vide snagu, moć, samopoštovanje, hrabrost i odlučnost. Nadam se da će kroz moje ožiljke videti staru Danu. Zapravo, neka vide i ožiljke – oni su deo mene“
Taman kada je počela da se vraća normalnom životu, Dana je pri rutinskoj kontroli saznala da boluje od raka grlića materice.

"Nisam mogla da verujem, prosto sam se pitala koliko toga jedan čovek može da podnese“, ispričala dodajući da joj je operacija u ranom stadijumu spasila život.
Masku koju je godinama nosila Dana je skinula pred televizijskim kamerama emisije "Sunday Night“, koje su pratile i njen modni preobražaj. Tom prilikom žrtva brutalnog napada je izjavila da su joj najveća podrška sve ovo vreme bile sestra Svetlana i majka Vera. foto: screenshot

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: