Panika među ženama: U Venecueli nestašica silikona

Osim po svojim prirodnim lepotama Venecuela je poznata i po najvećem broju svetskih misica. Koliko žene u ovoj zemlji vode računa o svom izgledu svedoči činjenica da 85 hiljada njih godišnje uveća grudi. Zbog tako velike potražnje trenutno nema dovoljno silikona iz proverenih izvora, pa se žene okreću neproverenim alternativama.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

12:50

Default images

Zbog nedostatka silikonskih implantata koji su odobreni od Američke administracije za hranu i lekove, Venecuelanke odlaze kod hirurga koji su voljni da im ugrade kineske silikone ili one nepoznatog porekla koji nisu medicinski ispitani.

Kako je lepota u ovoj zemlji jedna od najvažnijih stvari potražnja za silikonskim grudima rezultira i njihovom visokom cenom, zbog čega su se organizovali i protesti ovog proleća.

"U kulturi Venecuele lepota je imperativ, pa silikone ugrađuju i najsiromašnije žene“, objasnio je hirurg Danijel Slobodjanik.

Opsesija lepotom prevazilazi granice normalnog, pa se žene sve češće odlučuju na jeftiniju varijantu ugradnje kineskih implantata.

"Iskreno ne mogu da sudim o njihovom kvalitetu, ali činjenica je su mi žene sa takvim silikonima češće dolazile na rekonstrukciju grudi“, rekao je hirurg.

Ipak, vlada ove zemlje se uopšte nije sažalila za pripadnice lepšeg pola koje su protestvovale jer nemaju dovoljno novca za silikone. Zapravo, pokojni predsednik Ugo Čavez je opsednutost Venecualnki plastičnim operacijama nazvao užasnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: