Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 23.02.2017.

13:39

Heroj: Prvi put video sneg, a trči kros-kantri

Adrijan Solano iz Venecuele možda je najgori takmičar u kros-kantriju svih vremena, ali je njegova priča izuzetno zanimljiva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Heroj: Prvi put video sneg, a trči kros-kantri
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Solano je došao na Svetsko prvenstvo u ovom sportu koje se održava u finskom Lahtiju, a da u životu nije video sneg uživo.

On je pri svakom pokušaju da stane na skije padao, nikako nije uspevao da se snađe na snegu i, iako mu volje nije manjkalo, mučio se da održi ravnotežu.

Ipak, to ga nije demotivisalo – čak 38 minuta kasnio je za prvoplasiranim, ali je završio trku.

Interesantno je to da je pre Svetskog prvenstva Solano pokušao da uđe u Švedsku kako bi obavio pripreme pred takmičenje u Finskoj, ali su ga deportovali odmah po ulasku u državu, jer su smatrali da se radi o ilegalnom imigrantu.

“Kada sam 19. januara stigao u Pariz, objasnio sam im da idem u Švedsku da treniram. Nisu mi verovali da skijam u Venecueli. Rekao sam im da treniram na točkovima. Imao sam samo 28 evra u džepu i policija me je optužila da pokušavam da emigriram jer je situacija u mojoj državi loša”, rekao je Solano.

Scene iz Lahtija jesu komične, ali ovaj hrabri momak je ipak osvojio srca mnogih ljubitelja sporta.

“Iako ne poznajem sneg i nisam imao prilike da treniram ovde, dajem sve od sebe. Možda sam pao mnogo bude, ali ono što se računa jeste da sam uvek ustajao. Izgubio sam mesec dana treninga i to me neće obeshrabriti. Pokušavam jer je ovo moj san”, dodao je Venecuelanac.

Ovo nije prva ovakva priča, nešto slično smo videli i na Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve