Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 24.03.2013.

14:32

Prvenac Tepeša na zatvaranju sezone

Slovenac Jurij Tepeš došao je do prve pobede u karijeri, pošto je slavio na poslednjem takmičenju ovogodišnjeg Svetskog kupa, letovima na Planici.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tepeš je do trijumfa pred svojim navijačima došao samo tri dana pošto je izbegao teške povrede u padu tokom kvalifikacija, a dan pošto je sa Slovenijom slavio na poslednjem timskom takmičenju.

24-godišnji Slovenac je poslednjeg dana sezone osvojio 425,5 bodova zahvaljujući letovima od 217 i 214 metara. Drugo mesto zauzeo je Norvežanin Rune Velta, dok je slavlje domaćih navijača upotpunio Peter Prevc, koji se našao na trećem stepeniku pobedničkog postolja.

Tepeš je posle prve runde bio vodeći, ispred Prevca i Nojmajera, ali su njih dvojica potom platili ceh lošijih drugih letova. To je iskoristio Velta i probio se sa šeste na drugu poziciju, ispred Prevca, Norijakija Kasaija iz Japana, Poljaka Pjotra Žile, svetskog šampiona Roberta Kranjeca i Rusa Denisa Kornilova. Poslednja dvojica su podelili šesto mesto, ispred Kamila Štoh iz Poljske i dvojice Nemaca Zeverina Frojnda i Nojmajera.

Austrijanac Gregor Šlirencauer je još pre deset dana obezbedio veliki Kristalni globus, za najboljeg u generalnom plasmanu, ali je na Planici osvojio i titulu u letovima. Šlirencaueru je za to bilo dovoljno 11. mesto, pa je za 137 bodova nadmašio Kranjeca u borbi za mali Globus. U generalnom plasmanu, do titule je došao sa 1.620 bodova, a njegov najbliži pratilac Anders Bardal sakupio je 999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve