Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 29.03.2018.

15:25

Ignjatovićeva osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu Slovenije!

Najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović osvojila je zlatnu medalju u spustu na Otvorenom prvenstvu Slovenije.

Izvor: B92

Autor:B92

Ignjatovićeva osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu Slovenije!
Photo by Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Nevena je do zlata došla vremenom 1:48.61, dok su drugo i treće mesto zauzele Austrijanka Magdalena Eger i nemica An Katrin Mag.

Time je Ignjatovićeva nastavila sjajan niz, jer je prethodne nedelje došla do dva zlata na kupu u Sahalinsku, oba u veleslalomu.

"Drago mi je da sam pobedila na državnom prvenstvu Slovenije, s obzirom na to da spust ne vozim toliko često. Uspesi u kontinuitetu mi znače, kako za generalnu poziciju na lestvici, tako i za dodatnu snagu da se spremim za Vojne Igre i trku veleslaloma koja je petog aprila Austriji. Nadam se medalji i tamo", rekla je Nevena.

Poput Rusije, Ignjatovićeva je i Sloveniji mogla da osvoji "duplu krunu“, je sam drugu trku Super veleslaloma bila na vodećoj poziciji.

"Međutim, posle mene, negde oko startnog broja 12 organizatori su otkazali nastup zbog premekanog snega. Generalno ta druga trka velelslaloma je bila kvalitetna, startovale su baš dobre Austrijanke i Nemice i osvojila bih vredne bodove. A bila sam u tom trenutku brza za pola sekunde, što je baš dosta za brze discipline. Šteta je da se otkazala, ali šta je tu je, važno je da se vozi u bezbednim uslovima", kazal je ona.

Nevena veruje i da joj sreću na stazi u poslednje vreme donosi još jedna zanimljivost.

"Od kako sam se našla za volanom modela Mokka X, sve mi je krenulo onako kako samo mogu da poželim. Sa ovim automobilom idem na sva takmičenja i gepek je dobro popunjen zlatnim medaljama. Trudiću se da nastavim u ovakvom stilu", zaključuje naša skijašica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve