Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 15.01.2017.

13:40

Von se vratila 12. mestom, Šajer iznenadila

Amerikanka Lindzi Von vratila se na skijašku stazu posle skoro godinu dana pauze, a svega dva meseca od teške povrede ruke.

Izvor: AK

Autor: AK

Von se vratila 12. mestom, Šajer iznenadila
Foto: Getty images

Najuspešnija skijašica u istoriji Svetskog kupa zauzela je 12. mesto u spustu u Altenmartku.

Pobedu na domaćem terenu ostvarila je Austrijanka Kristin Šajer sa 0,39 sekundi prednosti ispred Tine Vajrater iz Lihtenštajna, te 0,54s ispred Amerikanke Žaklin Vajls.

Šajer ima 22 godine, a ovo joj je prvi podijum u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u SK bilo deveto mesto u spustu u Val d'Izeru u decembru. Vajlosova je takođe prvi put stigla do podijuma u karijeri.

Četvrta je bila drugoplasirana u generalnom poretku SK Lara Gut iz Švajcarske, dok je peto mesto osvojila slovenačka senzacija Ilka Štuhec, vodeća u poretku spusta ove sezone.

Tek 17. bila je do ove trke druga u spusti Italijanka Sofija Gođa. Skijašice se sele u Garmiš Partenkirhen, gde ih 19-22. januara očekuju tri spusta i jedan superveleslalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve