Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 03.12.2016.

12:57

Jansrud slavio i u spustu, Svindal na postolju

Norvežanin Ćetil Jansrud ostvario je dvostruku pobedu u Val D'Izeru, jer je nakon trijumfa u superveleslalomu, najbolji bio i u spustu.

Izvor: AK

Autor: AK

Jansrud slavio i u spustu, Svindal na postolju
Foto: Getty images

Jansurd je u prvom spustu sezone trijumfovao ispred Italijana Petera Fila sa 0,26 sekundi prednosti, dok je treće mesto osvojio njegov zemljak Aksel Lund Svindal sa +0,33s.

Tako je Norveški tandem pokorio Val D'Izer jer su i u petak uveče obojica bili na pobedničkom postolju u "super-džiju".

Opet su se mučili Austrijanci koji nisu imali nijednog skijaša u prvih 15, u prvom spustu u francuskom skijalištu u poslednjih deset godina.

Val D'Izer je ovog vikenda domaćin tri trke Svetskog kupa jer su ranije otkazana dešavanja u Biver Kriku, zbog nedostatka snega u Koloradu. Sledeća trka je u nedelju, a na programu je veleslalom.

U Svetskom kupu vodeći je Austrijanac Marsel Hiršer, ispred Aleksisa Pinturoa iz Francuske i Nemce Feliksa Nojrojtera, dok su Jansrud i Svindal četvrti, odnosno peti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

32 d

U fokusu

Vidi sve